Un conflict conjugal a ajuns la Tribunal şi s-a lăsat cu emiterea unui ordin de protecţie

miercuri, 13 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Un conflict conjugal a ajuns la Tribunal şi s-a lăsat cu emiterea unui ordin de protecţie

Un conflict conjugal a ajuns pe masa judecătorilor ieșeni sub forma cererii de emitere a unui ordin de protecție. Magistrații au trebuit să decidă cât din cele ce li se povestea era adevărat și cât era spus doar în pregătirea viitorului divorț.

Căsătoriți de ani buni, Costel și Alina M. erau stabiliți împreună cu fiica lor în Marea Britanie, revenind în țară doar în vacanță. Cu puțin înainte de ultima întoarcere în România, bărbatul ar fi aflat de o relație extraconjugală pe care soția sa o avea în Marea Britanie, ceea ce a creat o stare de tensiune intensă în cuplu.

Ca urmare, ajunși în țară, femeia s-a oprit la mama sa, venind la domiciliul comun doar dimineața, pentru a lua mașina. Tensiunea dintre cei doi a erupt pe 10 august, când bărbatul i-a cerut cheile autoturismului. A izbucnit o ceartă, în timpul căreia femeia a chemat poliția. A urmat o plângere prin care femeia și fratele său reclamau că Costel M., pe fondul consumului de alcool, și-ar fi strâns de gât soția și și-ar fi amenințat cumnatul. La incident ar fi participat și mama bărbatului.

În fața magistraților Judecătoriei nu a fost depusă nicio dovadă că fratele Alinei M. ar fi fost agresat în vreun fel. Singura martoră a incidentului văzuse doar sfârșitul acestuia, iar declarația sa nu era concludentă. Judecătorii au decis totuși emiterea unui ordin de protecție pe durata a 6 luni, interval în care bărbatul nu se va putea apropia la mai puțin de 50 de metri de soția sa.

Apelul declarat de Costel M. a fost înaintat Tribunalului. Aici, bărbatul a afirmat că în ziua respectivă nu era băut, iar soția sa nu ar face altceva decât să-și constituie probe pentru viitorul divorț. De cealaltă parte, femeia a subliniat agresivitatea și cruzimea de care ar fi dat dovadă soțul său.

Audiați de judecători, agenții de poliție care fuseseră chemați la locul incidentului au confirmat starea de ebrietate a bărbatului și agitația pe care acesta o manifesta. Declarația lor i-a convins pe judecători să respingă apelul, confirmând ordinul emis de magistrații Judecătoriei. Sentința Tribunalului este definitivă. Oricum, între timp femeia s-a întors în Marea Britanie. 

 

Comentarii