Un fost primar riscă închisoarea. Are un al doilea dosar penal

joi, 01 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 Un fost primar riscă închisoarea. Are un al doilea dosar penal

Fostul primar al comunei Balş dă din nou ochi cu judecătorii. Tribunalul a preluat dosarul înaintat de către DNA prin care Constantin Apostol este acuzat de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. 

Primul termen al procesului s-a desfăşurat marţi, instanţa dând timp celor două părţi până la sfârşitul lunii viitoare pentru a depune la dosar probele prin care înţeleg să-şi susţină poziţia.

Apostol este acuzat că în perioada 2011-2014, în calitate de primar, ar fi pus la dispoziţia preşedintelui unei asociaţii de crescători de animale din Balş mai multe adeverinţe false care atestau că asociaţia deţine mai multe bovine, cai şi oi decât avea în realitate.

Adeverinţele au fost folosite pentru obţinerea subvenţiilor agricole din partea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la aproape 658.000 lei.

Primar al comunei Balş în perioada 2004-2012, Apostol nu se află la prima întâlnire cu judecătorii. El a mai fost judecat pentru că ar fi preluat abuziv o serie de terenuri şi ar fi refuzat să restituie altele cetăţenilor îndreptăţiţi.

În plus, şi-a plătit avocatul care îl reprezenta personal din fondurile comunei. Apostol a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Dacă va fi găsit vinovat şi de acuzaţiile aduse de DNA, el riscă închisoarea în regim de detenţie. 

Comentarii