De Business

Punem punctul pe știi

Un investitor ieşean împreună cu un partener neamţ, finanţare de un milion de euro pentru un start-up de IT

Etvas lucrează în sectorul financiar-bancar şi oferă servicii personalizate clienţilor băncilor şi companiilor de asigurări.

joi, 04 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Un investitor ieşean  împreună cu un partener neamţ, finanţare de un milion de euro pentru un start-up de IT

Un start-up de IT, înfiinţat în anul 2019 de ieşeanul Ilie Ghiciuc şi un cofondator din Germania, Sören Timm, a atras o finanţare de un milion de euro de la investitori „de top” din Europa. Etvas, cu sediul în Hamburg, revoluţionează sectorul financiar-bancar şi oferă servicii personalizate clienţilor băncilor şi companiilor de asigurări prin intermediul unui marketplace. Platforma Etvas se bazează pe inteligenţa artificială (Artificial Intelligence – AI) şi este deja utilizată de una dintre cele mai mari bănci din Germania. 

Printre investitori se numără două dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din Europa, respectiv High – Tech Gründerfonds şi Main Incubator – fondul Plug and Play din Silicon Valley, alături de Sparkasse Bremen, care în ultima vreme şi-a crescut interesul pentru investiţiile în zona digitală. De asemenea, Etvas a fost susţinut printr-o investiţie „pre-seed” şi de către Next Commerce Accelerator, care are în spate investitori precum Edeka, Haspa, Tchibo şi Beiersdorf.  Concret, platforma funcţionează sub forma unui marketplace care pune în legătură, pe de o parte, parteneri din industria financiară – bănci şi companii de asigurări cu furnizorii de servicii cu valoare adăugată. Etvas ajută astfel companiile să ofere clienţilor finali servicii personalizate, apropiate de nevoile lor curente, printr-o experienţă digitală unică. Serviciile sunt sugerate consumatorilor pe baza unor criterii de înaltă relevanţă – inclusiv istoricul lor financiar, prin intermediul algoritmilor machine learning.  

„Conceptul de servicii cu valoare adăugată vine să completeze nevoia tot mai mare a companiilor de a-şi fideliza clienţii şi de a monetiza mai bine relaţia cu aceştia. Într-o piaţă tot mai competitivă, oferirea de extra-beneficii, într-un mod relevant, care are în spate tehnologia AI, devine elementul diferenţiator”, explică Ilie Ghiciuc, cofondator Etvas. În prezent, platforma Etvas este dezvoltată cu ajutorul specialiştilor IT din Iaşi. Capitalul atras prin această finanţare va fi utilizat pentru dezvoltarea produsului şi pentru a integra noi parteneri. „Viziunea noastră este de a construi un marketplace global de non-financial value added services pentru bănci şi companii de asigurări”, a completat Ilie Ghiciuc.

Practic, partenerii de business selectează serviciile aflate pe marketplace şi le adaugă în propriile aplicaţii, în funcţie de nevoile clienţilor. Extra-beneficiile sunt deja negociate şi organizate în ecosisteme. Acestea pot fi accesate la tarife fixe, lunare sau anuale. Odată implementată soluţia, activarea unui extra-serviciu pentru clienţii finali devine o operaţiune de câteva minute. Un prim ecosistem de servicii creat pe platforma Etvas este cel de securitate, ca răspuns al nevoii tot mai mari a consumatorilor pentru siguranţa online şi offline. Numărul şi categoriile de servicii vor creşte în perioada următoare pe marketplace. În curând vor fi disponibile ecosisteme precum turism sau online shopping. Ilie Ghiciuc este şi fondatorul Thinslices, companie ieşeană de software development. Firma, înfiinţată în anul 2010, creează produse digitale complexe, platforme web şi aplicaţii mobile pentru startup-uri şi grupuri de inovaţie. Cu echipa sa de 100 de angajaţi, a implementat până în prezent peste 150 de proiecte IT.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii