De Business

Punem punctul pe știi

Un nou gigant auto în România. Compania vrea să facă o fabrică în Cluj

vineri, 11 februarie 2022, 14:38
1 MIN
 Un nou gigant auto în România. Compania vrea să facă o fabrică în Cluj

Clujul ar putea deveni al treilea județ din România unde se produc mașini. Președintele consiliului județean a anunțat că o companie din domeniul auto vrea să preia un parc industrial de 150 de hectare în comuna Luna, potrivit Ziua de Cluj.

Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a afirmat că este vorba despre o firmă importantă, însă nu a dezvăluit numele companiei.

„Vă pot spune doar că este în domeniul construcțiilor de mașini și cam atât în această fază și că se dorește preluarea celor 150 de hectare, care sunt prinse în proiectul Tetarom, încă din această fază, iar dacă se va dori și dacă Primăria Luna este de acord, acest parc v-a fi ocupat mai repede decât am crezut noi”, a spus Tișe.Parcul Tetarom 5 este foarte aproape de Aeroportul din Cluj, de cel din Târgu-Mureș și de Autostrada A3. Alin Tișe a explicat și motivul pentru care numele companiei este deocamdată secret.

„Nu este din cauză că aș fi eu foarte secretos sau că mă dau eu foarte deștept, dar în general firmele mari, atunci când discută și își doresc să amplaseze fabrici, îți cer ca, autoritate publică, confidențialitate până când nu se întâmplă. Pentru ei a discuta rămâne secret. Vă dați seama că se va afla public la un moment dat informația”, a mai spus Alin Tișe.

În acest moment, doi giganți auto produc mașini în România: Dacia-Renault, la Mioveni și Ford, la Craiova.

Comentarii