Un primar din Italia a venit la Sculeni, ghidat de GPS, după o mamă cu patru copii

duminică, 06 martie 2022, 20:20
1 MIN
 Un primar din Italia a venit la Sculeni, ghidat de GPS, după o mamă cu patru copii

Primarul din Crevalcore, o localitate din apropierea orașului Bologna (Emilia-Romagna), a plecat personal cu un microbuz, împreună cu alte două persoane, pentru a aduce în Italia o mamă ucraineană cu cei patru copii ai săi. Femeia o are la Crevalcore pe soacra sa.

Mama ucraineană a fugit din calea războiului și a reușit să ajungă până la Sculeni, la granița Republicii Moldova cu România, împreună cu cei patru copii în vârstă de 15, 5, 4 și 2 ani. Acolo a rămas blocată, nemaiavând posibilitatea să ajungă mai departe. Soțul său a rămas în Ucraina pentru a-și apăra patria.

Primarul Marco Martelli, deosebit de atent în aceste zile la nevoile comunității ucrainene, a hotărât să plece la Sculeni, pentru a-i aduce în Italia, la bunica lor, pe cei patru copii. L-au însoțit consilierul Federico Ghelfi și voluntarul Antonio Cardiello.

„Mergem după navigator, cel mai greu ne-a fost azi-noapte, când a fost ger și a nins, mai ales că nu am mers pe autostradă, ci pe o stradă normală”, a menționat primarul italian.

Aflați amănunte de pe rotalianul.com.

Comentarii