Un sătean nemulţumit de traficul din zonă a umplut un drum de cuie

vineri, 27 august 2021, 11:10
2 MIN
 Un sătean nemulţumit de traficul din zonă a umplut un drum de cuie

Situaţie incredibilă în comuna Mihăileni, unde un drum din localitate a fost umplut de cuie de un sătean supărat pe şoferi. Cazul a ieşit la iveală săptămâna aceasta, după ce un alt localnic, Ştefan Sîrghi, având de rezolvat nişte probleme personale, a trecut duminică, 22 august a.c., cu maşina personală pe drumul cu pricina. Bărbatul spune că nu a realizat de la bun început ce s-a întâmplat aşa că a mers a doua zi, luni, pe 23 august a.c., la un service auto, unde au fost găsite două cuie înfipte în anvelopă.

„Este drum pietruit şi eu merg de regulă pe aceste drumuri cu viteza I pentru că, indiferent cât de bine este izolată orice maşină, tot mai pătrunde praf în interior. Atunci mi s-a spus că nu sunt singurul şi că au păţit la fel şi alţi şoferi. Am mers la poliţie şi am făcut o sesizare, iar poliţiştii au ajuns la faţa locului, unde au mai găsit alte cinci cuie înfipte în drum”, a povestit Ştefan Sîrghi.

Ce a dat de bănuit a fost faptul că acele cuie aveau o bandă de tablă în capăt, care era sudată, şi erau înfipte în drum, cu vârful în sus, de parcă ar fi fost „plantate” acolo tocmai pentru a străpunge anvelopele. Şi nu a fost doar atât. Cazul a ajuns în atenţia Secţiei de Poliţiei Rurală nr. 5 Mihăileni, care a deschis o anchetă

„A fost întocmit un dosar penal şi sunt efectuate cercetări <<in rem>> sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice”, a declarat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Primarul comunei Mihăileni, Ioan Laurenţiu Barbacariu, spune că problema este cunoscută de toată lumea, s-a încercat să se ia o serie de măsuri, însă fără succes din cauza prevederilor legale care se dovedesc ineficiente în astfel de cazuri. „Noi bănuim cine este, am şi vorbit cu persoana în cauză, însă fără rezultat. Ştiu că poliţiştii au solicitat inclusiv expertiză ADN, însă măsurile trebuie luate legal”, a spus primarul Ioan Laurenţiu Barbacariu, care este convins că poliţiştii vor găsi o cale pentru a dovedi faptele.

SURSA:monitorulbt.ro

Comentarii