Un sfert din avioanele Wizz Air intră în verificări. Ce curse vor fi afectate la Iaşi?

vineri, 15 decembrie 2023, 02:50
1 MIN
 Un sfert din avioanele Wizz Air intră în verificări. Ce curse vor fi afectate la Iaşi?

În contextul reviziei a un sfert din avioanele flotei Wizz Air – care numără aproape 200 de aeronave, toate de tip Airbus – numărul curselor efectuate de companie la Iaşi va fi redus temporar, până în martie. De asemenea, baza de pe Aeroportul Iaşi va avea 4 în loc de 5 aeronave.

Cele mai multe curse rămân „pe loc”, ca frecvenţă săptămânală. Acestea sunt Larnaca (2), Liverpool (3), Basel (2), Luton/ Londra (16), Madrid (2), Eindhoven (2), Copenhaga (2) şi Roma/ Ciampino (7).

Alte destinaţii pierd însă chiar şi două zboruri dus-întors pe săptămână. Acestea sunt: Barcelona (de la 5, la 3), Dortmund (de la 5, la 3), Bergamo/ Milano (de la 9, la 7), Charleroi (Bruxelles) (de la 7, la 5), Beauvais/ Paris (de la 7 la 5), Tel Aviv – destinaţie suspendată de la declanşarea războiului din Gaza (de la 4, la 2) şi Istanbul (de la 4, la 2).

Un zbor mai puţin pe săptămână va fi pentru Bologna (4 în loc de 5), Memmingen (2 în loc de 3), Billund (2 în loc de 3), Treviso/ Veneţia (3 în loc de 4) şi Berlin (2 în loc de 3). Practic, din aproape o sută de zboruri săptămânale dus-întors pe care le avea Wizz de la şi spre Iaşi, rămân circa 80.

Conducerea companiei a menţionat mereu că securitatea pasagerilor e mai presus de orice. Acest motiv a stat la baza anulării curselor de pe Aeroportul Chişinău după invazia rusă în Ucraina (reluate însă chiar de ieri) şi a celor din Israel, odată declanşat războiul din Gaza. 

Comentarii