Un şofer mincinos a fost condamnat la un an cu suspendare pentru alcool

marți, 22 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Un şofer mincinos a fost condamnat la un an cu suspendare pentru alcool

Un șofer băut a fost prin de polițiști pentru că avea chef de cumpărături la 6.00 dimineața. Aflat la volanul unui BMW, Ștefan Iftimi a oprit în fața curții unei ieșence din Păcureți. A coborât, însoțit de un prieten și i-a spus femeii că este interesat de cumpărarea autoturismului Audi al acesteia. Ora neobișnuită pentru astfel de discuții și comportamentul ciudat al celor doi, care merseseră în susul și josul străzii de mai multe ori, au făcut-o pe femeie să sune la 112, reclamând că se simte amenințată de aceștia.

Ajunși la fața locului, polițiștii au localizat BMW-ul, în care nu se mai afla decât Iftimi. Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, constatându-se că avea o alcoolemie de 1,84‰ în sânge. În cursul urmăririi penale, Iftimi a negat faptul că s-ar fi aflat la volan. El a spus că avusese în dimineața respectivă o discuție în contradictoriu cu soția, motiv pentru care plecase cu mașina tatălui său, pentru a se liniști. Oprise la un magazin din Păcurari, de unde își cumpărase o sticlă de coniac. Băuse deja 300 ml în mașina aflată în staționare, când fusese interpelat de polițiști. Declarațiile sale au fost contrazise însă de situația consemnată de polițiști. Aceștia au relatat că opriseră mașina aflată în mișcare, afirmație întărită și de un martor.

Deși mințise atât în fața anchetatorilor, cât și a judecătorilor, aceștia din urmă au apreciat că Iftimi nu este într-atât de periculos încât să trebuiască închis. Vârsta de doar 34 de ani, lipsa antecedentelor penale, ca și faptul că avea un loc de muncă stabil i-au făcut pe magistrații Judecătoriei să-l condamne la 1 an de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentința Judecătoriei a fost confirmată vineri de Curtea de Apel, care a respins contestația depusă de Iftimi. 

Comentarii