Un tânăr din Botoşani a fost prins în Canta circulând cu viteza mare, ca pe autostradă

duminică, 07 ianuarie 2018, 13:07
2 MIN
 Un tânăr din Botoşani a fost prins în Canta circulând cu viteza mare, ca pe autostradă

Poliţiştii ieşeni au depistat ieri în trafic un bărbat de 31 de ani, din judeţul Botoşani, care circula în Iaşi cu viteză apropiată de cea permisă pe autostradă.

El a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile, întrucât a condus un autoturism str. Canta, din municipiul Iaşi, cu viteza de 106 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 de km/h. De asemenea, un bărbat de 33 de ani, din com. Holboca, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 30 de zile, întrucât a condus un autoturism pe bulevardul Socola, din municipiul Iaşi, şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii. La rândul lui un bărbat de 58 de ani, din judeţul Vaslui, a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, întrucât a fost depistat conducând un autoturism , pe DJ248, pe raza comunei Mogoşeşti, sub influenţa alcoolului.

La data de 06 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Moţca, pe strada 13 Decembrie, din municipiul Paşcani. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, întrucât bărbatul prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în autoturism a fost identificată proprietara vehiculului, o tânără de 28 de ani, din comuna Stolniceni Prăjescu, care ar fi încredinţat autoturismul deşi ar fi ştiut că bărbatul nu posedă permis de conducere. În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor subtanţe şi încredinţarea unuivehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu deţine permis de conducere.

 

Comentarii