Ungaria intenţionează să trimită un astronaut în spaţiu în 2024

miercuri, 27 noiembrie 2019, 21:40
1 MIN
 Ungaria intenţionează să trimită un astronaut în spaţiu în 2024

În 2024, Ungaria intenţionează să trimită un astronaut în spaţiu, a anunţat ministrul ungar de Externe şi al Comerţului Exterior, miercuri, la Sevilla, la conferinţa ministerială Space19+ a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).

“În viitor, industria spaţială va fi una dintre cele mai importante industrii. Pentru Ungaria, aceasta este o altă oportunitate de dezvoltare şi de depăşire a limitelor, care se concentrează asupra instruirii şi trimiterii, pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a celui de-al doilea astronaut maghiar, lucru care în opinia noastră poate fi realizat, în cooperare cu Roscosmos, în 2024”, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Péter Szijjártó a relatat, în cadrul conferinţei internaţionale, că în această săptămână va fi lansat, din Noua Zeelandă, al doilea şi al treilea satelit din istoria industriei spaţiale maghiare. Aceştia vor măsura, pentru prima dată, smogul electromagnetic artificial de la mare altitudine.

Printre obiectivele viitoare se mai numără ca în 2024, Ungaria să trimită pe orbită un satelit independent. În plus, în cooperare cu Rusia, maghiarii vor trimite pe ISS, până în 2024, echipamente ştiinţifice şi de măsurare maghiare.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii