Untold anunță cei mai tari DJ-i ai lumii la ediția din acest an: Martin Garrix, David Guetta și Armin van Buuren

joi, 16 martie 2023, 15:08
3 MIN
 Untold anunță cei mai tari DJ-i ai lumii la ediția din acest an: Martin Garrix, David Guetta și Armin van Buuren

Festivalul UNTOLD, care reunește la fiecare ediție sute de mii de spectatori, îi va aduce și în acest an pe scenă pe unii dintre cei mai buni DJ-i ai momentului.Organizatorii festivalului, care va avea loc între 3 și 6 august, pe Cluj-Arena, anunță prezența lui Martin Garrix, a lui David Guetta, Armin van Buuren, Alesso și Salvatore Ganacci. 

Ediția din 2023 a UNTOLD este cea de-a opta a festivalului devenit celebru în întreaga lume.Martin Garrix, DJ-ul care ocupă locul 1 în Top 100 DJ Mag, revine pe scena principală de la UNTOLD. Olandezul a ajuns cunoscut în întreaga lume după ce a lansat unul dintre cele mai mari succese din muzica electronică, single-ul „Animals”, în 2013. Piesa a depășit 361 de milioane de ascultări pe Spotify și 1.6 miliarde de vizualizări pe YouTube.Garrix a lucrat cu cei mai mari artiști mainstream de la Ed Sheeran, Dua Lipa, Usher sau U2 și este al doilea olandez din istoria muzicii electronice care a ocupat de patru ori locul 1 în Top 100 DJ Mag, după Armin van Buuren votat de cinci ori No 1 DJ.  

Este primul artist olandez care a marcat un record pe platforma Spotify, single-urile "In The Name Of Love" (feat. Bebe Rexha) și "Scared To Be Lonely" (feat. Dua Lipa) au depășit 1 miliard de stream-uri. Lista în care sunt incluse piesele cu peste un miliard de stream-uri pe Spotify nu este chiar atât de lungă, sunt doar 100.Există doar câțiva artiști care au succes în mainstream și în cultura underground. David Guetta este un astfel de artist. După ce doi ani la rând a fost votat DJ-ul numărul 1 al lumii, Guetta este considerat cel mai relevant artist al lumii. În clasamentul celor mai buni 101 producători din 2022, clasament realizat de 1001tracklists, francezul ocupă locul 1.  

Guetta a câstigat aproape tot: de la statutul de No.1 DJ doi ani la rând în Top 100 DJ Mag la discuri de platină pentru vânzări record ale single-urilor lansate, recunoașterea și respectul comunității industriei electronice, nominalizări la premiile Grammy și două trofee, un fanbase uriaș în orice colț din lume și două trofee Guinness World Records. La începutul acestui an, a fost recompensat cu trofeul "Producătorul Anului" la Brit Awards.Este francezul care a reușit să intre cu succes în cultura mainstream din Statele Unite, are rezidențe legendare, este creatorul unui nou gen în muzica electronică, a reușit să strângă din donații 2,5 milioane de dolari prin intermediul evenimentelor din seria United at Home. În 2022, Guetta a intrat într-o companie selectă alături de Ed Sheeran, The Weeknd, Justin Bieber sau Harry Styles, un lucru rar pentru un DJ și un producător de muzică electronică, fiind al patrulea cel mai ascultat artist pe platforma de streaming Spotify.

Francezul a produs în ultimele luni piese pop dance și producții underground, care au intrat în clasamentele lumii, de la "What Would You Do" cu Joel Corry și Bryson Tiller, "Crazy What Love Can Do" piesă la care a lucrat cu Becky Hill și Ella Henderson."I’m Good (Blue)" cu Bebe Rexha a fost al șaptelea single cu care a ajuns pe locul 1 în UK Singles Chart, e piesa cu care a stabilit un record de ascultări și pe Spotify, peste 1 miliard. Guetta are peste 10 miliarde de stream-uri pentru producțiile sale, un alt record pentru un producător, și peste 68 de milioane single-uri vândute în întreaga lume. Sound-ul FUTURE RAVE e un alt proiect de succes al lui Guetta, în care e implicat alături de partenerul său, danezul MORTEN.

Cei doi au dus acest sound pe insula care nu doarme niciodată, Ibiza, într-o rezidență săptămânală în clubul numărul 1 al lumii, Hï Ibiza Theatre, unde i-au avut invitați în sezonul 2022 pe Idris Elba, ARTBAT sau Vintage Culture. Sesiunea de closing party a avut zeci de milioane de stream-uri pe platforma TikTok. 

Mai mult, pe ziare.com

Comentarii