Valeriu Gheorghiță: Discuția despre valul 4 este nu e dacă vine sau nu, ci când vine

miercuri, 07 iulie 2021, 22:27
1 MIN
 Valeriu Gheorghiță: Discuția despre valul 4 este nu e dacă vine sau nu, ci când vine

Valeriu Gheorghiță a discutat despre pericolul unui iminent val 4 al pandemiei de COVID-19, despre care spune că nu se pune problema dacă va veni sau nu, ci când anume se va întâmpla acest lucru.

„Discuția despre valul 4 este nu e dacă vine sau nu, ci când vine (…) OMS estimeaza ca la final de august, 80% din cazuri vor fi din aceasta varianta Delta. Aducerea vaccinului mai aproape de oameni e esențială. Avem la dispoziție posbilitatea de a te vaccina, avem toate instrumentele pentru a împiedica creșterea numărului de cazuri. E posibil că dacă nu ne vaccinăm suficient, varianta Delta să se transmită tot mai mult”, a spus Valeriu Gheorghiță, într-o emisiune la Digi24.

Declarațiile au loc pe fondul îngijorărilor autorităților după ce tulpina Delta a coronavirusului începe să se răspândească tot mai mult și în România. Azi, încă două decese au fost înregistrate ca urmare a infectării cu tulpina Delta, potrivit datelor furnizate de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit sursei citate, persoanele, cu vârste de 62, respectiv 35 de ani, sunt din judeţul Bacău şi erau nevaccinate, "deşi aveau condiţii medicale preexistente".

Comentarii