VIDEO: Cum au avut loc leșinul și accidentul de la centrul de vaccinare. A căzut de la etaj

vineri, 05 noiembrie 2021, 03:01
2 MIN
 VIDEO: Cum au avut loc leșinul și accidentul de la centrul de vaccinare. A căzut de la etaj

Șeful DSP ne-a declarat că ieşeanul de 23 de ani nu a mai stat cele 15 minute şi a vrut să plece mai repede. Starea lui era stabilă aseară.

O persoană a căzut pe rampa de scări din incinta Casei de Cultură a Studenţilor, după ce a fost vaccinată. Persoana a fost în stare de inconştiență, iar un echipaj medical a intervenit să îi ofere primul ajutor. Bărbatul de 23 de ani făcuse vaccinul şi trebuia să aştepte cele 15 minute de după imunizare.

„Este un bărbat de 23 ani cu o stare lipotimică postvaccinală, posibil o reacţie vagală (n.r. – bătăi accelerate ale inimii) în cele 15 minunte postvaccin. El s-a aplecat peste balustradă şi a căzut de la etajul 1. Este policontuzionat, fără fracturi sau sângerări, stabil hemodinamic. Nu are fracturi, sângerări externe, este conştient. Nu are elemente de reacţie alergică”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu.

Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că nu a fost vorba de o reacţie post-vaccinare, în cel mai rău caz să fi fost o scurtă stare de ameţeală. Bărbatul nu a respectat cele 15 minute pentru a sta sub observaţie, iar după ce a primit adeverinţa, la 2 minute după ce a fost imunizat, s-a ridicat şi a vrut să plece. Atunci a ameţit şi a căzut peste balustradă.

„Nu are legătură cu vaccinul, ci cu faptul că nu a mâncat. În loc să stea cele 15 minute acolo, a zis că nu are nimic, s-a ridicat să plece şi l-a luat cu ameţeală când a ajuns la balustradă. A scăpat destul de ieftin, nu are fracturi, este monitorizat să nu aibă vreo problemă internă. Era la prima şi singura doză pentru că e serul de la Johnson & Johnson”, a explicat Vasile Cepoi.

Comentarii