VIDEO: Fostul polițist care a dat spargerea la Alpha Bank, filmat când voia să fure un seif

miercuri, 23 februarie 2022, 20:10
2 MIN
 VIDEO: Fostul polițist care a dat spargerea la Alpha Bank, filmat când voia să fure un seif

Iulian Mădălin Silitră, fostul polițist vasluian care a încercat să fure din banca Alpha Bank, a fost filmat și într-o farmacie de unde a vrut să fure tot un seif.

În imaginile video se poate vedea cum tânărul din comuna Stănilești intră în farmacie și caută seiful, fiind convins că nu îl fură degeaba. Ținând în mână o rangă, hoțul ridică seiful de câteva zeci de kilograme, apoi iese pe fereastră și se face nevăzut în noapte. Potrivit reprezentanților IPJ Iași, jaful de la farmacie a avut loc pe 5 noiembrie 2021, în jurul orei 1 noaptea. Alarma antiefracție s-a activat după ce vasluianul a forțat fereastra însă până când agenții de securitate au ajuns la fața locului, seiful dispăruse cu totul. În acesta se aflau 17.000 de lei care reprezentau încasările din ziua precedentă. Hoțul ar mai fi spart încă două firme din zonă, printre care și o altă farmacie, Fortis, aflată lângă Piața Unirii, dar și o sală de păcănele, de unde a fugit cu mâna goală deoarece a pornit alarma. De la farmacia Fortis, acesta ar fi furat suma de 5.000 de lei.

Dat afară din Poliție după un accident în comuna Zorleni

Înainte de a se orienta spre însușirea de seifuri, Iulian Mădălin Silitră a fost polițist, fiind angajat la Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui din sursă externă. În 2020, în timp ce se afla în afara orelor de program, tânărul a fost protagonistul unui accident rutier produs pe raza localității Zorleni. În timp ce se deplasa dinspre Zorleni spre Murgeni, cu o mașină înmatriculată în județul Galați, polițistul, care circula cu viteză, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, a dărâmat gardul, apoi a intrat în curtea unei locuințe, oprindu-se într-un stâlp de electricitate, pe care l-a dărâmat. Martorii acelui nefericit eveniment spuneau că polițistul era băut în momentul producerii accidentului, însă acest lucru nu s-a putut stabili cu ajutorul aparatului alcooltest, din cauza leziunilor suferite de către șofer. Cert ese că după ce a provocat evenimentul rutier, tânărul din Stănilești a fost nevoit să își dea demisia din IPJ Vaslui, reorientându-se spre alte activități,  mai puțin legale.

Sursa: vremeanoua

Comentarii