VIDEO-FOTO: Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere pe drumurile din judeţ. Câte premise au fost reţinute?

sâmbătă, 14 august 2021, 16:38
1 MIN
 VIDEO-FOTO: Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere pe drumurile din judeţ. Câte premise au fost reţinute?

Astăzi, 14 August ac, în intervalul orar 15.00-19.00 poliţiştii rutieri ieşeni impreuna cu cei nemţeni, suceveni, vasluieni şi botoşăneni continua seria acţiunilor, pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere, pe arterele rutiere din judeţul Iasi.

Astfel, în urma testărilor alcoolscopice efectuate pana in prezent, au fost depistati 2 şoferi care conduceau auto pe raza mun. Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului. Valorile rezultate in urma testării cu aparatul alcooltest au fost de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodata au fost reţinute 15 permise de conducere pentru depăşirea regimului legal de viteza. De asemenea au fost reţinute 2 certificate de înmatriculare, dintre care unul pentru lipsa ITP.

Reamintim că principalele cauze de producere a accidentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi sunt viteza excesivă, traversarea neregulamentara, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor, abateri comise de biciclisti sau caruţaşi, consum de alcool pa volan s.a.

“Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi ţineţi cont de politeţea rutieră. Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase. Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei ieşene.

 

Comentarii