VIDEO Încă o ședință de rutină la Consiliul Județean

miercuri, 29 martie 2023, 09:51
2 MIN
 VIDEO Încă o ședință de rutină la Consiliul Județean

Printre proiectele de hotărâre se numără cel în care aleșii vor renunța la 280 de mii de lei. Atât valorează în inventar Casa Memorială „Vasile Alecsandri” și Mausoleul din incinta muzeului de la Mircești, care vor fi cedate Academiei Române

Ședința CJ poate fi urmărită mai jos:

Aleșii județului se reunesc miercuri în ședința ordinară a lunii martie, printre ei numărându-se în premieră un independent. De fapt, este vorba de un consilier care a demisionat din USR, dar prefectul încă nu semnase până ieri ordinul de încetare a mandatului în CJ, astfel că Adrian Slabu va participa și la această ședință. Codul administrativ prevede că un ales local își pierde implicit mandatul dacă demisionează din partidul pe listele căruia a candidat.

Ordinea de zi cuprinde aproape 40 de proiecte de hotărâre. Două dintre acestea menționează „îmbogățirea” bugetului Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor cu 38,6 mii lei, partea CJ la modernizarea DJ 282B (DN 24C-Bivolari-Traian-Spineni-DJ 282F, 13 km) și a DJ 249D (DJ 249E-Moreni-Prisăcani-Măcărești-Grozești-DJ 244F, 28,7 km). Așa cum am relatat, aleșii vor aproba și refacerea podului peste Bahlui între Lețcani și Dumești (4,45 milioane de lei) iar la sfârșitul ședinței vor trece în revistă stadiul implementării Masterplanului drumurilor juddețene și comunale 2014-2020. Este vorba de Axa 1 Iași-Suceava, din care doar Lotul 2 Gropnița-Belcești (cel mai mic, 22 km) e gata, Axa 2 Iași-Miroslava-Țibana-Țibănești-Tansa-Dagâța, finalizat în etape începând cu 2017, și Axa 3, centura de trafic ușor a municipiului Iași, care va înconjura orașul aproape complet, pe o distanță de 73 km, care însă așteaptă finanțare pentru costul estimat de 300 milioane de lei.

Un proiect de hotărâre se referă și la predarea către Academia Română a Casei și Mausoleului „Vasile Alecsandri” de la Mircești. Cu acest prilej, aflăm că muzeul are o valoare de inventar de exact 236.680 de lei și 29 de bani, iar mausoleul, unde poetul își doarme somnul de veci, valorează 42.930 lei.

La Școala Populară de Arte „Titel Popovici” lucrurile reintră în normal odată cu lansarea concursului de proiecte de management pentru desemnarea directorului instituției.

În fine, consilierii județeni își vor da acceptul și pentru plata unor cotizații, precum cea pentru calitatea de membru al Asociației Metropolitane de Transport Public Iași, 126 de mii de lei/ trimestru, pentru calitatea de membru al Asociaţiei „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” pe anul 2023, 48.741 euro, și ca membru al Asociaţiei Regiunilor Europene Viticole, 3500 de euro pentru anul în curs.

Comentarii