VIDEO – Papa: Din ruinele inimii noastre Dumnezeu poate să construiască o operă de artă

duminică, 04 aprilie 2021, 08:44
2 MIN
 VIDEO – Papa: Din ruinele inimii noastre Dumnezeu poate să construiască o operă de artă

Papa Francisc i-a chemat pe credincioşi la Vigilia Pascală din Sâmbăta Mare să nu-şi piardă speranţa în criza prelungită a coronavirusului.

"La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă,", a spus suveranul pontif, 84 de ani, în bazilica Sfântul Petru.

Un mesaj al Paştelui, a spus el, este acela că întotdeauna este posibil să începi din nou. Chiar şi din dezastrele istoriei umane, Dumnezeu a creat ceva nou.

"Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă", a adus aminte papa Francisc.

"În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa", a mai spus el.

"Dumnezeu, a mai spus papa, nu poate fi încadrat în amintirile copilăriei, ci e viu, mereu surprinzător. Înviat, El nu sfârşeşte niciodată să ne uimească".

Francisc a subliniat că Hristos este viu aici şi acum. "Credinţa nu este un repertoriu din trecut, Isus nu este un personaj depăşit", a continuat el.

"Merge alături de tine zi de zi, în situaţia pe care o trăieşti, în încercarea prin care treci, în visele pe care le porţi cu tine. Chiar dacă totul ţi se pare pierdut, te rog, deschide-te cu uimire la noutatea sa: te va surprinde", a spus suveranul pontif.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii