VIDEO Polițistă lovită când încerca să încătușeze un scandalagiu. Bătaie în toată regula la Botoșani

sâmbătă, 21 august 2021, 09:58
3 MIN
 VIDEO Polițistă lovită când încerca să încătușeze un scandalagiu. Bătaie în toată regula la Botoșani

Scene violente au putut fi urmărite vineri, în jurul orei 16:00 în fața unui bar din zona Mihail Kogălniceanu. Un prim echipaj de Poliție a fost solicitat prin 112 pentru aplanarea unui conflict care avea loc la un bar.

Cuplul de polițiști era format dintr-un agent masculin și o polițistă. Ajunși la locul în care era conflictul care implica mai multe persoane, cei doi au luat decizia de a-l încătușa pe un membru al grupului, un tânăr de 31 de ani, cel mai recalcitrant dintre toți.

Prietenii lui, și inclusiv el au profitat de faptul că în echipaj se află o polițistă și s-au împotrivit cu toată forța încătușării. Mai mult, tânăra polițistă este lovită la un moment dat în plină figură și aruncată într-o mașină. Puterea loviturii îi aruncă practic capul pe spate, care se izbește de luneta unei mașini (min. 2:20 din video de mai jos).

Polițista își atinge zona lovită după care revine și-și ajută colegul în încercarea de a-l încătușa pe tânărul violent, transformat de amici într-o victimă.

Pe toată durata intervenției polițiștilor, pe lângă tinerii care pun mâna pe oamenii legii și nu îi lasă să-și facă treaba, sunt văzuți și alții care filmează cu telefoanele mobile întreaga scenă, fără niciun pic de jenă și chiar se încurajează: nu-i lăsa să pună cătușele.

Într-un final, în ajutorul celor doi polițiști ajung și alte echipaje inclusiv jandarmi iar tânărul nervos este încătușat și băgat în duba Poliției. Ulterior a fost internat la Psihiatrie, având în vedere starea sa euforică.

Iată și poziția Inspectoratului de Poliție Județean:

În urma imaginilor apărute în spatiul public, in care este surprinsă intervenția unui echipaj de poliție la un eveniment sesizat prin apel 112, Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

La data de 20 august 2021, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că în fața unui bar din municipiu are loc un scandal între mai multe persoane.

Echipajul de poliție care s-a deplasat la fața locului pentru aplanarea conflictului, a procedat la imobilizarea unui tânăr de 31 de ani, care ar fi adresat amenințări unei  tinere de 20 de ani și care manifesta un comportament recalcitrant și nu colabora cu forțele de ordine.

În timpul intervenției polițiștilor, mai mulți tineri care se aflau în zonă au încercat să-i împiedice să desfășoare activitățile specifice, motiv pentru care față de aceștia s-a luat măsură sancționării contravenționale cu amendă în valoare totală de 6.000 de lei.

De asemenea, în timpul procedurii de imobilizare, tânărul de 31 de ani, ar fi aplicat o lovitură în zona feței, unuia dintre polițiști.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare.

Față de tânărul de 31 de ani s-a luat măsură internării la psihiatrie, întrucât manifesta o stare de agitație.

Acesta nu a suferit leziuni fizice în urma intervenției polițiștilor.

Totodată, a fost sesizat Parchetul de le lângâ Judecătoria Botoșani cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, urmând ca în funcție de rezultatele cercetările care se efectuează în cauză, să fie luate măsurile care se vor impune.

Sursa: botosaneanul.ro

 

Comentarii