Doar printr-o minune nu au fost mai multe victime

VIDEO&FOTO: Cum a reuşit un bărbat de 70 de ani să deraieze un tramvai în Iași

sâmbătă, 07 august 2021, 02:02
2 MIN
 VIDEO&FOTO: Cum a reuşit un bărbat de 70 de ani să deraieze un tramvai în Iași

El a întors maşina prin faţa tramvaiului, pe linie continuă, înainte de refugiul de la staţia Familial. Călătorii au scăpat de maşina împinsă pe refugiu pentru că erau doi metri mai încolo. Tramvaiul a deraiat şi a ajuns pe contrasens. Norocul a fost că o maşină trecuse cu o secundă mai înainte.

Accidentul rutier de ieri din cartierul Alexandru cel Bun s-a petrecut din cauza inconştienţei la volan, după ce un şofer a întors peste linia continuă. Pe imaginile de pe camerele de supraveghere amplasate în zonă, obţinute de jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“, se vede cum şoferul unui autoturism marca Fiat, în vârstă de 70 de ani, fiind pe banda a doua de circulaţie de pe bulevard, a semnalizat stânga şi s-a încadrat pe linia de tramvai pentru efectuarea manevrei de întoarcere peste linia dublă continuă. Imaginile video arată că şoferul maşinii nu s-a asigurat în oglindă înainte de a efectua manevra de întoarcere, fără să vadă că din spate se apropia tramvaiul 11, care circula înspre Pasajul Alexandru cel Bun, pe traseul care face legătura între cartierele Dacia şi Tătăraşi.

Autoturismul Fiat a fost izbit puternic de tramvaiul care încetinea pentru oprirea în staţia Familial, fiind împins într-un stâlp de beton aflat la capăt de staţie, după care a fost proiectat pe peronul pe care, deşi se aflau cinci persoane, acestea erau la mijlocul şi la celălalt capăt al peronului. În urma impactului destul de puternic, tramvaiul a deraiat de pe şine, oprindu-se pe sensul opus al bulevardului, circulaţia celorlalţi participanţi la trafic fiind blocată înspre cartierul Dacia aproape complet. O maşină a scăpat în ultimul moment de un impact cu tramvaiul ajuns pe contrasens.

În autoturismul înmatriculat în judeţul Iaşi se afla o singură persoană, un bărbat în vârstă de 70 de ani, care a rămas încarcerat în urma ciocnirii cu tramvaiul. Salvatorii ajunşi la faţa locului l-au găsit conştient pe conducătorul auto, iar după o intervenţie de descarcerare de aproape 15 minute bărbatul a fost extras din autoturism şi preluat, pe targă, de un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. După ce i-au fost acordate primele îngrijiri medicale la faţa locului, bărbatul a fost transportat în stare conştientă la UPU Sfântul Spiridon. După evaluarea stării de sănătate, bărbatul a fost diagnosticat de medici cu traumă toraco-abdominală, fără ca leziunile suferite să îi pună viaţa în pericol.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au testat pe vatman cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero, în timp ce şoferului i-au fost prelevate la spital mostre biologice de sânge pentru a se stabili dacă se afla sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice.

Comentarii