Visul unui loc de muncă în Spania s-a transformat în coşmar

vineri, 18 ianuarie 2019, 22:45
2 MIN
 Visul unui loc de muncă în Spania s-a transformat în coşmar

O femeie în vârstă de 49 de ani, din Republica Moldova, cu care familia pierduse legătura din decembrie 2018, a fost găsită în Gara Iaşi. Aceasta a fost descoperită de către membrii Serviciului Voluntar de Ambulanţă Iaşi (SVA), care împreună cu un echipaj al Poliţiei Transforturi Feroviare Iaşi încercau să identifice şi să ducă în adăposturile de noapte persoanele fără adăpost. 

 

Femeia provenea din localitatea Şaptebani, Raionul Râşcani, Republica Moldova şi pe 28 noiembrie 2018 a plecat la muncă în Spania. Din luna decembrie familia n-a mai avut însă nicio veste de la ea. Conform reprezen­tanţilor SVA, acesta ar fi ajuns în străinătate, unde a muncit timp de o lună fără să fie plătită. Când şi-a dat seama de situaţie, femeia a încercat să se întoarcă acasă, dar pentru că nu avea bani a reuşit să ajungă doar în Iaşi, unde a hoinărit o perioadă fără să aibă cu ce să-şi cumpere mâncare.

Când a fost descoperită, aceasta avea o hipotermie uşoară şi manifesta stări de somnolenţă. „Femeia era într-o stare uşor hipotermică şi era puţin incoerentă la început, pentru că nu dormise de vreo trei-patru zile. I s-a acordat primul ajutor pentru hipotermie şi apoi a fost identificată de către poliţie. Ea ne-a povestit totul după ce şi-a mai revenit şi, din câte ne-a spus, drumul său spre Iaşi a durat vreo două săptămâni, de aici se explică şi starea de slăbiciune în care se afla. Am sunat la Poliţia de Frontieră şi am făcut actele necesare pentru a o duce acasă“, a precizat Marius Benchea, preşedintele SVA Iaşi. În cele din urmă, femeia a ajuns la familie, în Republica Moldova. 

Comentarii