Vosganian: Cum ar putea să funcţioneze această alianţă cu doi candidaţi la preşedinţie?

miercuri, 07 august 2019, 20:39
2 MIN
 Vosganian: Cum ar putea să funcţioneze această alianţă cu doi candidaţi la preşedinţie?

Varujan Vosganian a declarat că opţiunea ruperii alianţei ALDE-PSD este deschisă. El a spus că au existat discuţii cu premierul Viorica Dăncilă despre o posibilă restructurare guvernamentală, reducerea numărului de ministere şi alocarea unui număr "considerabil" de portofolii către ALDE-ProRomânia.

Întrebat dacă este deschisă opţiunea ruperii alianţei PSD-ALDE, acesta a afirmat: "În momentul de faţă, opţiunea este deschisă".

"Va trebui foarte serios să cumpănim, până la sfârşitul lunii august, cum ar putea să funcţioneze această alianţă cu doi candidaţi la preşedinţie. Chestiunea cheie asta este", a mai spus Vosganian.

Chestionat dacă au existat sugestii care să vină din zona ALDE către Viorica Dăncilă să nu mai candideze la prezidenţiale, pentru ca ALDE să rămână la guvernare, deputatul a răspuns: "Nu. Au existat sugestii să nu mai candideze la preşedinţie ca în turul doi să avem un contracandidat şi nu un partener pentru domnul Iohannis. Nu am ameninţat, nu am şantajat că ieşim de la guvernare. Ce vă spun eu acum este prefigurarea unei situaţii dificile în care am fi doi candidaţi. Noi am avut astfel de discuţie cu liderii PSD. Nu a fost o discuţie care să pună tranşant chestiunea retragerii ALDE de la guvernare".

Aflați amănunte de pe mediafax.ro.

Comentarii