Zece divorţuri în Copou. Unde au ajuns disponibilizaţii Politehnicii? Doar Knoflach nu are echipă

marți, 28 martie 2023, 01:50
2 MIN
 Zece divorţuri în Copou. Unde au ajuns disponibilizaţii Politehnicii? Doar Knoflach nu are echipă

Politehnica Iaşi a mutat consistent pe parcursul acestui sezon. Vara trecută au plecat 18 jucători şi au venit 27 (!), patru fiind împrumutaţi sau daţi înapoi fără să joace. Apoi, pe parcursul campionatului şi în vacanţa de iarnă au plecat zece fotbalişti, capitolul sosiri fiind mişcat de opt ori.

Astăzi, vă propunem să trecem în revistă unde au ajuns cei zece jucători la care antrenorul Leo Grozavu a renunţat.

Trebuie precizat că nouă dintre aceştia fuseseră legitimaţi în vară, în timp ce Mihailo Plohotniuk prinsese şi sezonul de primăvară a stagiunii 2021-2022 în Copou. Ucraineanul joacă din acest an la CSM Slatina, care participă la play-out-ul Ligii a II-a.

Primii doi plecaţi au fost bulgarul Anton Karacianakov şi olandezul Torino Hunte, la care s-a renunţat pe parcursul sezonului de toamnă.

Karacianakov, care are un CV consistent, s-a întors acasă, la o echipă de ligă secundă, Montana. Celălalt fotbalist străin cu prezenţe numeroase în campionate puternice, Hunte, a ajuns în liga a treia a ţării sale, la De Treffers.

Tot acasă a revenit şi argentinianul Nicolas Del Priore, la echipa de la care fusese împrumutat, Maipu, care activează în eşalonul doi.

Drum întors spre ţara natală a făcut şi Pawel Tomczyk, care joacă din nou în Polonia, după ce în 2022 evoluase în România, la Mioveni şi Poli. Atacantul trecut pe la echipe cunoscute, ca Widzew Lodz ori Lech Poznan, a ajuns la Polonia Varşovia. Fosta campioană a Poloniei evoluează însă acum în Liga a III-a, având şanse de promovare.

La capitolul reveniri de la formaţiile de unde fuseseră aduşi apar şi doi tineri români, Alexandru Anton şi Denis Bujor.

Anton, care fusese luat definitiv de la Ceahlăul Piatra Neamţ, joacă sub formă de împrumut la echipa nemţeană, în play-off-ul Ligii a III-a, în timp ce Bujor s-a întors la Farul, care-l împrumutase în Copou.

Internaţionalul de juniori nu a rămas însă sub comanda lui Gică Hagi, ci a fost cedat, tot sub formă de împrumut, la Unirea Slobozia, care a ratat în ultima etapă calificarea în play-off-ul eşalonului secund.

Un alt tânăr promiţător care nu a primit şanse la Iaşi, Octavian Cracea, a plecat tot în Liga a II-a, la Ripensia Timişoara, club care e în play-out.

Un alt jucător tânăr plecat din Copou, olandezul Paul Fosu-Mensah (21 ani), crescut de Ajax Amsterdam, a ajuns în Norvegia, la Brattvag IL, în liga a III-a.

Singurul fotbalist care nu a rămas la Poli şi nu va juca în sezonul de primăvară este Tobias Knoflach (foto). Portarul austriac a reziliat cu Iaşul dar putea să fie legitimat la alt club în acest sezon dacă Politehnica încasa 40 000 de euro. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, iar Knoflach a avut şi unele probleme personale, el va încerca, probabil, să revină în fotbal din vară. 

Comentarii