Zece parohii vacante pentru preoţii din Iaşi care îndeplinesc condiţiile de transfer

marți, 29 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Zece parohii vacante pentru preoţii din Iaşi care îndeplinesc condiţiile de transfer

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat că există zece parohii vacante la care pot solicita transferul doar preoţii care slujesc deja în Arhiepiscopia Iaşilor şi îndeplinesc condiţiile statutare de transfer. 

Trei dintre acestea sunt deja de trei, respectiv două luni disponibile pentru transfer, fără a se găsi o variantă pentru un nou preot în cazul enoriaşilor de acolo, în timp ce în luna aprilie au fost vacantate ale trei parohii.

Cea mai nouă pe lista mitropoliei este o parohie din Botoşani, din localitatea Băluşeni, care este şi una dintre cele mai mari disponibile în ultimele luni: are arondate 482 de familii şi este construită atât biserică, cât şi casă parohială.

A doua ca mărime este şi cea mai veche de pe listă, fiind anunţată drept liberă de pe 17 august: o parohie cu 442 de familii de lângă Paşcani, în localitatea Blăgeşti, judeţul Iaşi.

Şi cea mai mică de pe listă se află în Iaşi, chiar în apropierea reşedinţei de judeţ, la Chilişoaia, lângă Dumeşti, fiind doar 53 de familii care fac parte din comunitatea bisericii respective. Doar două parohii nu au construite deja şi casă parohială, în timp ce la a treia este deteriorată şi are nevoie de lucrări de îngrijire. Lista completă poate fi consultată pe siteul iasi.mmb.ro. 

Comentarii