Ziua a patra a pelerinajului închinat păcii și promovării postului terapeutic. Pelerinii merg pe jos și consumă doar apă

marți, 10 mai 2022, 08:12
4 MIN
 Ziua a patra a pelerinajului închinat păcii și promovării postului terapeutic. Pelerinii merg pe jos și consumă doar apă

Cei patru pelerini care au pornit din Iași cu destinația București, mergând pe jos și consumând doar apă, au trecut ieri cu bine și de ziua a 3-a a pelerinajului, petrecând noaptea la Spătărești, în Suceava.

Dacă în primele două zile, majoritatea dintre ei au avut parte de beșici, dureri mari de tălpi și gambe, dar și ale oaselor, în general, în ziua a treia, provocările au venit din partea vremii: frigul și ploaia ne-au pătrund până la oase.
Cum pelerinii nu mănâncă nimic în aceste zile, iar din cauza postului, temperatura corpului scade, aceștia au resimțit frigul mai puternic decât în mod firesc. Nu foamea a fost cea care a creat probleme, ci suferința cauzată de durerile membrelor inferioare.

„Acum că am trecut și de cea de-a treia zi, problemele ar trebui să se mai estompeze; organismul se obișnuiește cu acest gen de efort și vom putea merge liniștiți până spre ziua a zecea când probabil ne vom apropia de Cluj. Teoretic, spre a zecea zi ar putea să apară unele senzații de foame, dar suntem pregătiți să facem față acestei provocări. Scopul, idealul pe care ni l-am stabilit este atât de măreț, încât ne mobilizează să facem față oricărei provocări – fie că este vorba de foame, fie de oboseală extremă”, a spus Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic din România.
Dintre scopurile propuse spre a fi atinse prin acest pelerinaj, cu ajutorul lui Dumnezeu, menționăm promovarea postului terapeutic ca metodă de tratare a multor boli, colectarea opiniilor favorabile ridicării unei clinici de postit și în România, postim pentru pace în țară și liniște între popoare. Pelerinajul se numește „Un milion de pași pentru Dumnezeu”, iar pelerinii consideră că fiecare pas al lor și fiecare zi nemâncată este o jertfă pentru scopurile enumerate.

Cine sunt cei patru temerari?

Cezar Elisei, 40 de ani, Iași, scriitor – fost ziarist, a ținut în anul 2020 un post de 40 de zile cu apă, la o clinică de postit în Siberia. După ce a lansat cartea Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă a înființat Asociația Postului Terapeutic și militează pentru promovarea postului în rândul creștinilor și pentru construirea unei clinici de post în România. A inițiat în postul cu apă peste 1.000 de persoane.

Florina Kristo, 69 de ani, Brașov, mamă a trei copii și mai mulți nepoți printre care cel mai mare are 16 ani. Împlinește anul acesta 50 de ani de căsnicie. Este iubitoare de munte și, împreună cu prietenii, merge săptămânal în excursii pedestre. A ținut de mai multe ori post cu apă, cel mai lung de 21 de zile, în tabăra de post organizată de Cezar Elisei.

Iulian Crăciun, 47 ani, Giurgiu. A fost 20 ani polițist de penitenciar, pensionat anticipat din oct.2021 din motive medicale. „Particip la acest pelerinaj pentru că am fost motivat și impresionat de cărțile și proiectele lui Cezar Elisei, om pe care l-am admirat de la bun început de când l-am descoperit pe internet”, a spus Iulian Crăciun. A mai ținut posturi cu apă de peste 10 zile.

George Vlascenco, 33 ani, Galați. La 21 ani a terminat Facultatea de știinte sociale, juridice și politice după care a plecat din țară. În prezent este stabilit la Londra unde este student la Facultatea de Drept, ultimul semestru, dar a amânat examenele pentru a participa la acest pelerinaj. Lucrează ca traducător autorizat din engleză pentru români, în diferite instituții publice din Londra, fiind și paznic de noapte la cazinouri și cluburi londoneze. A ținut posturi cu apă de peste 14 zile.

Record mondial

Punctul terminus al pelerinajului pedestru va fi Catedrala Mântuirii Neamului din București, unde cei patru temerari vor fi așteptați de părintele duhovnic Ciprian Grădinaru.
În cazul în care, având ajutorul lui Dumnezeu, acest pelerinaj se va finaliza, ar fi cel mai îndelungat din lume. Până acum cel mai lung traseu a fost înregistrat în Suedia (540 de kilometri fără să se consume mâncare), iar cel mai îndelungat – în Franța, când 50 de persoane au mers 14 zile fără să mănânce.

Citiți și: VIDEO: Mai multe persoane pleacă din Iaşi într-o călătorie pe jos de 1.020 km fără să mânânce nimic pe parcurs

Comentarii