7 remedii naturale şi simple contra pistruilor

duminică, 15 mai 2016, 11:16
3 MIN
 7 remedii naturale şi simple contra pistruilor

A venit căldura şi soarele îşi lasă mângâietor razele pe feţele noastre. Este perioada când încep să apară pistruii şi petele silare. Dacă pentru unii pistruii sunt un motiv de mândrie, frumuseţe sau farmec, pentru alţii ei devin un disconfort psihic ce poate duce duce chiar şi la depresie. 

Cea mai simplă şi eficientă metodă în lupta contra pistruilor ar fi evitarea expunerii la soare, lucru, de altfel, destul de greu de făcut, dar nu imposibil. O pălărie cu boruri mari care să ne protejeze faţa împotriva razelor solare puternice este indicat a fi purtată chiar dacă avem sau nu pistrui. Nici cremele speciale de tip filtru nu prea au o mare eficienţă. Dar dacă am reuşit să ne procopsim totuşi cu pistrui atunci avem câteva metode de combatere naturale, recomandate de medicina tradiţională. Sunt remedii simple bazate pe plante medicinale, legume, fructe şi argilă. Nu trebuie să uităm, însă, că tratamentele contra pistruilor se suplimentează cu o alimentaţie adecvată, bogată în crudităţi, fructe proaspete cu un conţinut bogat în vitamina A, C şi PP.

De asemenea, trebuie diminuat consumul de carne roşie, până a o elimina definitiv din meniu măcar o perioadă. Cele mai simple reţete pentru eliminarea pistruilor şi petelor sunt cele care utilizează direct zeama de lămâie, sucul sau foile de ceapă ori frunzele de pătrunjel, care se aplică sub formă de comprese sau plasturi pe locurile afectate. Alte reţete includ amestecurile de de zeamă de lămâie cu diferite ingrediente, realizându-se diverse măşti cosmetice care ajută la eliminarea efelidelor, aşa cum sunt denumiţi pistruii ştiinţific. Dacă folosim zeama de lămâie pentru îndepărtarea pistruilor şi petelor trebuie să cunoaştem faptul că aceste tratamente se fac cu precădere seara şi nu în timpul zilei, pentru a se va evita expunerea din nou la soare după ce s-a folosit lămâia în tratament.

1. Trei linguri zeamă de lămâie se amestecă cu o bucăţică de drojdie de bere de dimensiunea unei nuci şi două linguri de tărâţe de grâu. Se obţine o pastă care se aplică pe faţă şi nas şi se menţine 15–20 de minute. Masca se va scoate cu ajutorul apei de izvor călduţe apoi faţa se clăteşte cu apă rece. să vedem cum preparăm amestecurile potrivite pentru îndepărtarea pistruilor şi petelor. Mai spunem doar ca, este necesar un pic de răbdare şi perseverenţa în aplicarea tratamentului pentru a se obţine rezultatul dorit. Doar cu o singură şedinţă nu vor dispare pistruii nedoriţi aşa cum nici cu o floare nu se face primăvară.

2. Trei linguri zeamă de lămâie se amestecă cu o linguriţă de apă oxigenată şi cinci picături de glicerină. Cu ajutorul unui tampon cosmetic îmbibat în această soluţie se tamponează zonele afectate după ce în prealabil au fost curăţate.

3. Sucul proaspăt de lămâie amestecat cu puţină sare este un alt remediu uşor pentru eliminarea pistruilor.

4. Sucul de frunze de pătrunjel obţinut prin mixare sau frunzele proaspete şi puţin zdrobite aplicate pe ten ajută la îndepărtarea pistruilor. Se fac aceste aplicaţii dimineaţa şi seara înainte de culcare.

5. Masca de argilă muiată în zeamă de lămâie este un alt mijloc simplu şi eficient pentru îndepărtarea efelidelor.

6. Mustul obţinut din struguri albi reprezintă un alt remediu folositor contra petelor şi pistruilor.

7. Sucurile citricelor în general, cu acţiunea lor astringentă, strâng porii dilataţi, catifelează pielea aspră predispusă la descuamare, fac pielea seboreică să devină mată şi transparentă, decolorează pistruii şi firicele de păr de pe faţă. Ele au pentru piele proprietăţi stimulatoare, revitalizante, tonifiante şi hrănitoare.

 

Comentarii