A înşelat zeci de persoane din toată ţara promiţându-le locuri de muncă în străinătate

joi, 13 iunie 2013, 11:42
2 MIN
 A înşelat zeci de persoane din toată ţara promiţându-le locuri de muncă în străinătate

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din judeţul Iaşi, administrator al unei firme din Suceava, este urmărit penal pentru înşelăciune după ce a încasat de la zeci de persoane peste 20.000 de euro, cu promisiunea că le va asigura locuri de muncă în străinătate.
Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, Parchetul Judecătoriei Suceava a confirmat, miercuri, propunerea Poliţiei de începere a urmăririi penale pentru înşelăciune în cazul unui bărbat din comuna ieşeană Holboca, asociat şi administrator la o societate comercială Suceava.
Conform sursei citate, în perioada februarie-martie 2013 acesta a încheiat contracte individuale de muncă şi contracte de intermediere pentru 61 de persoane din mai multe judeţe din ţară, cărora le-a promis că le va asigura locuri de muncă în străinătate.
După ce a cerut şi primit de la aceştia un comision de intermediere cuprins între 300 şi 500 euro de persoană, bărbatul nu a mai respectat clauzele contractuale, nu i-a mai contactat pe oameni, nu a mai răspuns la nici un număr de telefon şi nu le-a restituit sumele de bani primite drept comision, prejudiciul total creat fiind de 20.100 de euro.
Poliţia Judeţeană Suceava a mai informat că Parchetul Judecătoriei Suceava a început, miercuri, urmărirea penală pentru înşelăciune şi în cazul unei femei în vârstă de 59 de ani din Timişoara, într-un dosar similar.
Astfel, în septembrie 2012, femeia a oferit locuri de muncă în Germania unui număr de patru suceveni, cărora le-a cerut să depună într-un cont bancar suma de 450 de euro reprezentând comisionul de intermediere. După primirea banilor, femeia nu şi-a mai onorat înţelegerea şi a refuzat să mai răspundă la telefon şi să restituie banii.

Comentarii