Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

A reclamat furtul Audi-ului din curte și apoi s-a împăcat cu hoţul. Avea legătură cu soția

GALERIE
hot
  • hot
- +

Tânărul prins la volan beat şi fără permis după o urmărire ca în filme a scăpat de una din acuzaţii: furtul maşinii. Asta după ce victima a aflat de la Poliţie că cel ce i-a luat maşina e fratele soţiei

Tânărul din Paşcani care a furat maşina cumnatului său şi a plecat la plimbare deşi era băut şi nu avea permis de conducere a fost reţinut de către poliţişti. Şi asta s-a întâmplat chiar dacă a fost iertat de către ruda sa pentru acuzaţia iniţială de sustragere a maşinii.
Duminica trecută, Daniel Petrică Roşca, în vârstă de 24 de ani, a băut alcool toată ziua, iar seara a mers la cumnatul său şi i-a luat pur şi simplu din curtea casei autoturismul Audi, ştiind unde se află cheile. Acesta a plecat la plimbare prin Paşcani în jurul orei 18.30. La puţin timp de la momentul luării maşinii din curte, cumnatul său a sunat la numărul 112 şi a reclamat furtul autoturismului. Poliţiştii s-au pus în mişcare şi au depistat „hoţul“ în trafic, persoană care însă nu a binevoit să oprească la semnalele poliţiştilor. Oamenii legii au demarat după el în trombă, şi l-au blocat în suburbia Gâşteşti din zona municipiului Paşcani.
 
Până să fie reţinut de către poliţiştii din Paşcani, adică ieri, Roşca a vorbit cu cumnatul său, iar între aceştia a intervenit împăcarea în ceea ce priveşte infracţiunea de furt, iar din cele trei infracţiuni de care era cercetat, au mai rămas două. „Poliţiştii au efectuat cercetări iniţial pentru infracţiunile de furt în scop de folosinţă, conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis. Au mai rămas ultimile două“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Cumnatul tânărului acuzat nu va fi însă acuzat penal de încredinţare a unui autoturism unei persoane fără permis, pentru că aici nu este vorba de o astfel de faptă. Potrivit legii, în cazul furtului din avutul unei persoane private împăcarea părţilor duce la anularea acuzaţiei de furt. Practic, fapta de preluare a maşinii fără acceptul proprietarului rămâne, dar aceasta nu mai este faptă penală din moment ce părţile s-au împăcat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri