Avem şi în Iaşi angajaţi fericiţi. Iată topul companiilor cel mai apreciate de angajaţi! Din primele 25, 13 sunt din zona IT

vineri, 23 decembrie 2022, 02:50
5 MIN
 Avem şi în Iaşi angajaţi fericiţi. Iată topul companiilor cel mai apreciate de angajaţi! Din primele 25, 13 sunt din zona IT

Cele mai apreciate companii de către angajaţii din România sunt preponderent din sectorul IT&C. Realizat de platforma undelucrăm.ro, Topul celor mai admiraţi angajatori 2022 grupează primele 25 companii mari cele mai admirate de către angajaţi. Dintre acestea, 13 sunt din sectorul IT. Iar în acest an, la topul clasic” al companiilor preferate de angajaţi, platforma undelucrăm.ro a adăugat şi o secţiune dedicată IMM-urilor.

 

Undelucrăm.ro se prezintă ca “cea mai mare comunitate online a angajaţilor din România, cu peste 850.000 de potenţiali angajaţi pe platformă”. Clasamentul a fost realizat de platforma online în perioada 16 noiembrie 2021 – 15 octombrie 2022, iar rezultatele arată că MassMutual Romania, Nobel, JYSK Romania, KRUK Romania şi Decathlon România sunt cele mai apreciate companii de către angajaţii români.

 

O companie din SUA

 

Lansată în România în anul 2020, compania americană MassMutual a fost votată în acest an ca fiind cel mai apreciat angajator. La nivel mondial, compania este unul dintre cei mai mari jucători din domeniul asigurărilor. În România, MassMutual Global Business Services este prezentă prin două centre globale de servicii IT, în Bucureşti şi Cluj.

Potrivit realizatorilor topului, poziţia companiilor în clasament a fost stabilită în funcţie de nota generală dată de angajaţi companiilor, notă care a avut o pondere de 70% din scorul final, la care s-a adăugat o notă pentru alte cinci criterii: oportunităţi de avansare, pachet salarial, timp la birou vs. timp liber, management, proceduri şi valori.

98% dintre cei care au votat pentru MassMutual au declarat că ar recomanda cunoscuţilor această companie, chiar dacă doar o treime dintre cei chemaţi la interviu au fost acceptaţi. 60% nu au primit nicio ofertă, iar 6% au fost refuzaţi. Nota generală obţinută de MassMutual de la pasticipanţii la sondaj a fost de 4,80 (din 5,00), cu cele mai mari aprecieri pentru pachetul salarial şi pentru echilibrul oferit de companie între timpul la birou şi timpul liber al angajatului.

„Companiile din IT, fiind industria cea mai dinamică, fac cele mai multe eforturi”

Fondator şi CEO al Undelucam.ro, Costin Tudor a remarcat: „Companiile din IT, fiind industria cea mai dinamică, fac cele mai multe eforturi de a menţine şi inova zona de beneficii, iar acest lucru se traduce în nivelul de satisfacţie al angajaţilor”.

De fapt, din primele zece cele mai admirate companii mari din România, cinci vin din sectorul IT&C. Este vorba de liderul MassMutual, dar şi de companiile Nobel Globe SRL, Microsoft România, Google România şi Tremend Software Consulting. Între acestea, se strecoară pe locul al treilea, JYSK România, pe patru – KRUK România (oferă activităţi de secretariat şi servicii suport), pe locul cinci Decathlon, JTI România (producţie bunuri de larg consum) pe locul al şaselea şi Bearing Point România (firmă de consultanţă) pe locul nouă.

JYSK este un lanţ internaţional de retail, de provenienţă daneză, care comercializează produse pentru casă şi gradină. Compania are în total peste 26.500 de angajaţi, iar cifra anuală de afaceri a grupului JYSK este de 4,1 miliarde euro. În România, JYSK a deschis primul magazin în Oradea, în 2007, iar în prezent are peste 120 de magazine (inclusiv în Iaşi).

Cu o notă generală de 4,51 (din 5 maxim), JYSK a primit cele mai mari calificative pentru procedurile şi valorile companiei, precum şi pentru oportunităţile de avansare ale angajaţilor. Dintre solicitanţii chemaţi la interviu, peste 71% au spus că nu au primit nicio ofertă, iar 8% au fost refuzaţi de JYSK.

Decathlon a primit o notă de 4,44, din aproape 700 de evaluări. În România, Decathlon e prezent cu 26 de magazine (inclusiv în Iaşi), cu un centru regional de aprovizionare, la Bucureşti, cu un centru de producţie la Timişoara şi cu servicii de suport business la Bucureşti. În toate aceste subdiviziuni ale Decathlon România lucrează 1.300 de angajaţi. 89% dintre cei care au evaluat Decathlon ca angajator l-ar recomanda cunoscuţilor, iar cele mai apreciate criterii au fost “proceduri şi valori” (4,34) şi “oportunităţi de avansare” (4,23), în timp ce pachetul salarial şi timpul la birou vs. Timp liber au fost criteriile la care Decathlon a primit cele mai mici note (3,93, respectiv 3,86).

Împărţirea de sectoare de activitate arată că cele mai apreciate bănci de către angajaţi sunt Libra Internet Bank, ING şi Banca Transilvania, sectorul Telecomunicaţii e condus în topul aprecierilor de Orange, Vodafone şi Huawei România, din retail-ul alimentar cele mai apreciate lanţuri de magazine, prin prisma condiţiilor oferite angajaţilor sunt Lidl, Kaufland şi McDonald’s, iar din sectorul Sănătate şi Farma cei mai mulţumiţi angajaţi au fost cei de la Regina Maria, Catena şi Medlife. https://www.undelucram.ro/top/top-cei-mai-admirati-angajatori-2022

Ediţia din acest an a topului celor mai admiraţi angajatori a inclus şi o listă a IMM-urilor care au primit cele mai bune evaluări din partea votanţilor. Şi în cazul companiilor cu până la 250 de angajaţi, ca şi la companiile mari, firmele din IT sunt privite cu ochi buni de angajaţi. Podiumul IMM-urilor favorite este ocupat de două companii de IT, mReady Solutions (din Bucureşti) şi Softia Web SRL (cu sediul social în Tulcea şi punct de lucru în Bucureşti). Locul al treilea între favoriţii angajaţilor din IMM-uri este ocupat de Pupa Milano, companie italiană, prezentă din 2015 în România, cu magazine în marile malluri din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, care se ocupă cu comercializarea cosmeticelor şi parfumurilor.

Observaţie: realizatorul topului celor mai admirate companii din România, Undelucrăm SRL este o companie din domeniul IT din Cluj, aşa încât prezenţa mai multor firme din acest domeniu, provenind din capitala Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest poate fi explicată şi prin faptul că undelucrăm e mai cunoscută şi mai utilizată în acea regiune a ţării. Prin urmare, mai mulţi utilizatori de acolo şi-au votat propriile companii. Însă majoritatea companiilor din top sunt companii mari, cu acoperire naţională, aşa încât evaluările realizate pot avea un rol orientativ pentru potenţialii angajaţi. 

Comentarii