Concurenţă de 2,8 pe loc la Arhitectură. Nota de la proba de azi are o pondere de 70% în media finală

sâmbătă, 09 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Concurenţă de 2,8 pe loc la Arhitectură. Nota de la proba de azi are o pondere de 70% în media finală

La Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) s-a înregistrat o concurenţă record a ultimilor ani, 2,75 de tineri pe un singur loc. 

Perioada de admitere la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” s-a încheiat joi, 7 iulie, şi au fost depuse un număr de 275 dosare pentru locurile la buget şi taxă. În acest an, au fost disponibile 84 de locuri pentru buget şi 2 la taxă pentru candidaţii români, alte 14 pentru românii de pretutindeni, iar concurenţa generală este de 2,75 candidaţi pe un loc, mai mare decât în anii anteriori. Pentru locurile de la buget concurenţa este puţin mai mare: 2,8/loc. „Vizibilă în spaţiul public prin expoziţii, concursuri, workshopuri, programe destinate elevilor, Arhitectura este o opţiune preferată de absolvenţii de liceu. Interesul crescut pentru domeniul de studiu arhitectură are o strânsă legătură cu piaţa muncii.

Absolvenţii facultăţii noastre activează în domenii diverse precum proiectare de arhitectură, urbanism, design, amenajări interioare, dar şi în execuţie, învăţământ, cercetare, administraţie, publicitate”, a declarat conf. univ. dr. ing. Tania Hapurne, decanul facultăţii. Anul acesta, candidaţii au avut posibilitatea de a se înscrie, cu o singură taxă şi un singur dosar, la mai multe facultăţi ale TUIASI, în ordinea preferinţelor, urmând ca, în funcţie de media de admitere şi de opţiuni, să fie declarat admis la una dintre acestea.

La Facultatea de Arhitectură, concursul de admitere pentru specializarea cu durata de 6 ani a avut loc sâmbătă. Durata probei de concurs pentru desen tehnic şi desen liber este de patru ore. Media de admitere se calculează astfel: 70% proba de desen şi 30% media obţinută la examenul de bacalaureat. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 24 iulie. La celelalte facultăţi, admiterea continuă până pe data de 23 iulie, cu excepţia Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, unde se va încheia pe 14 iulie.

 

 

Comentarii