anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Cozi la înscriere la AC, Arhitectură și Electronică. Urmează examenul de admitere

GALERIE
admitere tuiasi
 • admitere tuiasi
- +

Absolvenţii de liceu s-au înghesuit în cursul zilei de ieri pentru a-şi depune dosarele de admitere la Universitatea Tehnică. Peste 300 de candidaţi şi-au depus în cursul zilei de ieri dosarele, de trei ori mai mulţi decât pe durata săptămânii trecute.

Cei mai mulţi dintre cadidaţii de ieri au ales să se înscrie la Automatică şi Calculatoare, la Arhitectură, dar şi la Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Practic, mai bine de jumătate dintre dosarele depuse în cursul zilei de ieri s-au dus către aceste trei facultăţi. Fenomenul poate fi explicat prin faptul că cei care doresc să urmeze cursurile Facutăţii de Automatică şi Calculatoare (AC) sau pe cele ale Facultăţii de Arhitectură au la dispoziţie doar câteva zile pentru a depune actele necesare, perioada pentru înscrierea la AC fiind 15-20 iulie, iar pentru Arhitectură, 15-18 iulie, după aceste date urmând să se desfăşoare probele examenului de admitere.

La celelalte facultăţi, viitorii studenţi vor putea să îşi depună dosarele până pe data de 25 iulie, la Politehnica ieşeană admiterea începând de săptămâna trecută, de pe data de 10 iulie, cu excepţia Facultăţii de Arhitectură şi a celei de Automatică şi Calculatoare. În prima săptămână de admitere, în perioada 10-14 iulie, au fost depuse 128 de dosare, pentru locurile la buget şi taxă, iar în cursul zilei de ieri, 348 de dosare: 338 pentru locurile la buget, iar 10 pentru cele la taxă.

Facultatea cu cele mai multe dosare depuse ieri este Automatică şi Calculatoare, cu 105 pentru locurile la buget şi 3 pentru cele la taxă, fiind disponibile 308 locuri la buget şi 19 la taxă. De asemenea, la Facultatea de Arhitectură au fost depuse 48 de dosare la buget, iar la Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei au fost depuse 45 de dosare. La masterat sunt 1.588 de locuri la buget şi 740 la taxă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.