Cum a reacționat Costel Alexe la declarațiile scandaloase ale premierului Ciolacu la adresa moldovenilor

vineri, 26 aprilie 2024, 21:54
2 MIN
 Cum a reacționat Costel Alexe la declarațiile scandaloase ale premierului Ciolacu la adresa moldovenilor

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a reacționat față de declarațiile scandaloase ale premierului Marcel Ciolacu față de locuitorii Moldovei.

„Imaginea a 30 de ani de nepăsare pe care PSD a arătat-o față de Moldova, rezumată de Marcel Ciolacu într-o singură propoziție «nu mă jigniți spunând că sunt moldovean». Nu este o glumă, nu este o scăpare, este un derapaj grav din partea prim-ministrului României, care ar trebui să își dea demisia.

Citiți și: Ciolacu, replică grobiană și jignitoare la adresa Moldovei: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”

Să-i reamintim domnului Ciolacu că România s-a născut la Iași, că Moldova a dat acestei țări pe poetul național și alte mari personalități, că învățământul superior tot la Iași s-a format. Nu putem avea o Românie puternică fără o Moldovă puternică! Astăzi, moldovenii sunt cei pe care i-ați jignit, domnule Ciolacu, nu invers. Orice zi a dumneavoastră în funcția de premier este o jignire la adresa românilor și a moldovenilor pe care cu atâta lejeritate îi disprețuiți!”, s-a poziționat Costel Alexe.

Citiți și: „Premierul Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze pentru jigniri la adresa locuitorilor Moldovei”

Marcel Ciolacu a vorbit joi într-o conferință de presă la Timișoara despre autostrada care leagă Moldova de restul țării și a spus zâmbind că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”.

”Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu dl Grindeanu și restul colegilor din guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a fost declarația făcută de Marcel Ciolacu ca răspuns la întrebarea pusă de un jurnalist.

Ulterior, premierul a întors-o ca la Buzău și a spus că totul a fost o glumă.

Citiți și: Alexandru Muraru, șeful PNL Iași, îl critică pe Ciolacu după declarațiile scandaloase la adresa moldovenilor

 

 

Comentarii