De Sănătate

Punem punctul pe știi

Cum să obții mărirea buzelor definitiv? Optează pentru operația de lifting de buză superioară (P)

luni, 08 noiembrie 2021, 11:21
4 MIN
 Cum să obții mărirea buzelor definitiv? Optează pentru operația de lifting de buză superioară (P)

Marea majoritate a femeilor aleg să își îmbunătățească trăsăturile feței, iar mărirea buzelor este prima intervenție pe listă. În ultima vreme, operația de lifting de buză superioară sau “liplift” se numără printre cele mai populare intervenții în acest sens. În România, medicul chirurg estetician Costel Dobre realizează această intervenție cu rezultate excepționale și definitive.

De ce aleg femeile să-și mărească buzele?

Pentru că frumusețea depinde de armonia dintre toatele elementele chipului – forma ochilor, dimensiunea nasului, estetica buzelor, grosimea și gradul de arcuire a sprâncenelor, pomeții, forma bărbiei, lățimea frunții, inserția firelor de păr și așa mai departe. Uneori, moștenirea de la ambii părinți nu are un rezultat perfect, de aceea, mai ales femeile, simt nevoia să ajusteze, pe alocuri, prin intervenții estetice. Mai mult decât atât, buzele pline sunt considerate un etalon de senzualitate. Și atunci, mărirea buzelor este o intervenție foarte des cerută de către acestea.

Lifting de buză superioară, o intervenție cu efect pe termen lung

Până nu demult, mărirea buzelor cu acid hialuronic era cea mai folosită metodă de remodelare a conturului buzelor și obținere a volumului dorit. Evident, fiind o intervenție non-chirurgicală, aceasta nu necesită timp de recuperare și oferă pacientei confort. Însă rezultatul nu este unul permanent, iar pentru a păstra efectul este nevoie de repetarea injectării la un anumit interval de timp.

Pe de altă parte, metoda chirurgicală de lifting al buzei superioare, pe care o propune chirurgul estetician Costel Dobre, oferă buzei astfel ridicate un volum cu aspect natural, iar rezultatul este definitiv. Desigur, vorbim despre o intervenție chirurgicală, însă una mai puțin complexă, care se poate realiza cu anestezie locală, durează nu mai mult de 40 de minute și necesită timp de recuperare de doar 2 sau 3 zile.

În timpul operației se realizează o incizie de-a lungul zonei de sub nas și se înlătură o porțiune îngustă de piele, pentru a ridica discret buza superioară, oferindu-i volum, și a micșora distanța dintre aceasta și nas. Fiind ascunsă în pliul dintre buza superioară și baza nasului, cicatricea nu va fi vizibilă.

Spre deosebire de injectarea cu acid hialuronic, care, dacă nu este dozat corect, poate deforma buza, dându-i un aspect umflat pe toată suprafața, în loc să creeze volumul dorit, liplfit-ul are ca rezultat, buze pline, naturale. Apelând la lifting-ul buzei vei echilibra trăsăturile feței fără a risca acel aspect de „duckface“ ce poate apărea la alt gen de intervenții pentru mărirea buzelor.

Când ai nevoie de mărirea buzelor și cum va fi operația de lifting buză superioară

Orice femeie își dorește să fie frumoasă și multe apelează la chirurgie estetică pentru a-și redefini trăsăturile sau pentru a le accentua. Însă trebuie să știi că orice lucru transformat în exces riscă să ajungă în cealaltă extremă, iar în acest caz trăsăturile feței pot fi dezechilibrate. Mărirea buzelor este o intervenție estetică, însă nu trebuie să apelezi la ea dacă ai deja buze pline, conturate. Volumul nu trebuie să fie exagerat. Buzele pline sunt sexy atât timp cât au un aspect natural.

Prin urmare, domnul doctor Costel Dobre, specialist în chirurgie plastică si estetică, ne sfătuiește să apelăm la operația de lifting de buză superioară atunci când avem o distanță prea mare între baza nasului și roșul buzei sau când avem buze subțiri, fără volum sau când conturul acestora nu este perfect. De obicei, după 45 de ani, din cauze naturale ce implică și anumite modificări osoase, buzele tind să se retragă, să se subțieze și să se alungească, pierzându-și volumul, elasticitatea, hidratarea și atunci, cu siguranță vei avea nevoie de această intervenție.

Operația în sine nu este una dificilă. După o primă consultație, medicul Costel Dobre îți va evalua trăsăturile și forma buzelor și va stabili, împreună cu tine, rezultatul pe care ți-l dorești. Apoi te vei putea programa pentru intervenție. Aceasta are loc în câteva etape simple. Inițial, medicul va trasa linia de incizie, apoi vei primi anestezie locală pentru a evita orice disconfort. După anestezie, medicul va înlătura chirurgical, excesul tegumentar din zona trasată anterior, apoi țesuturile subcutanate vor fi ancorate și repoziționate.

După operație, zona va fi sensibilă și ușor inflamată timp de 2 sau 3 zile, apoi, după minim 5, maxim 7 zile, firele vor fi îndepărtate.

Rezultatul estetic este imediat și permanent. Te vei bucura de buze mai frumoase, mai pline și de un aspect întinerit al întregului chip, fără a fi nevoie să repeți intervenția sau să optezi pentru alte proceduri de întreținere.

Comentarii