De Business

Punem punctul pe știi

Firmele cu sediul în Palas caută studenţi pentru practică şi intership

miercuri, 20 februarie 2019, 02:50
3 MIN

Un eveniment destinat celor care doresc să facă practică în marile companii de IT, Outsourcing, Bancare, etc. a avut loc ieri la Iaşi. „UBC intership day” a fost organizat la Palas Mall şi este primul eveniment de acest gen care se organizează în oraşul nostru. 

Ofertele de stagii de practică şi intership-uri au fost oferite de companiile prezente în clădirile de birouri ale ansamblului urbanistic Palas iar studenţii în an terminal şi masteranţii au putut sta de vorbă cu specialiştii din aceste companii. Tinerii au putut afla despre numărul de locuri disponibil, modalitatea de selecţie, orarul de lucru, etc. „La Endava, acordăm o atenţie deosebită programului de internship, pentru că aduce, pe lângă tinerele talente, un suflu nou de entuziasm în companie. De-a lungul timpului, internii au crescut în Endava, au devenit oameni cheie în companie şi au ajuns să crească alţi interni la rândul lor. Mentorii implicaţi în acest program au oportunitatea de a creşte ei înşişi din punct de vedere profesional atunci când îi ajută pe cei nou veniţi să-şi dezvolte abilităţile. De aceea, ne bucurăm să participăm la UBC Internship Day şi să povestim împreună cu studenţii despre oportunităţile de învăţare pe care le oferă programul nostru de internship pe Full Stack Development, Applications Management, Automation Testing şi iOS Development, şi cum putem valorifica fiecare experienţă în parte. 

Sperăm să cunoaştem cât mai mulţi tineri studenţi sau absolvenţi interesaţi de o oportunitate în Endava”, a declarat Iulian Antonovici, Delivery Unit Manager Endava. La evenimentul de ieri au fost disponibile aproximativ 100 de stagii de practică, din domenii precum IT, Outsourcing, Marketing, Economie, Financiar-Bancar şi HR. Iulius, Bitdefender, Veoneer, Endava, Fortech, OSF Global Services, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Capgemini şi UniCredit Services sunt companiile care şi-au prezentat ofertele. Compania cu cele mai multe oferte este Raiffeisen Bank, unde se pot înscrie maxim 70 de tineri, apoi Endava, unde se pot înscrie la intership sau practică 30 de tineri. 

La Capgemini sunt două locuri, însă anul trecut au fost 15 persoane care au făcut practică, dintre care o persoană a rămas în companie. La Unicredit sunt 16 locuri iar din cei 12  practicanţi de anul trecut, 10 au rămas să lucreze la această bancă. La Bitdefender anul acesta sunt 10 locuri, tot câte au fost şi anul trecut. „Din cei de anul trecut au rămas în firmă 5. Anul acesta, pe zona de Iaşi avem doar echipe tehnice”, precizează reprezentanţii Bitdefender. De asemenea, un număr de 320 de tineri, care s-au înscris în prealabil, au participat începând cu ora 10 la workshop-uri de dezvoltare profesională, susţinute de companii din UBC. „UBC Internship Day” este organizat de compania Iulius şi face parte din proiectul „Iaşi, oraşul viitorului tău”, care vizează creşterea atractivităţii Iaşului la nivel regional şi promovarea lui ca centru educaţional important şi oraş ce oferă multiple oportunităţi. 

Comentarii