LIVE VIDEO: Deputați opriți la ușa sălii de plen a Parlamentului de către bodyguarzi

miercuri, 20 decembrie 2017, 11:03
2 MIN

Deputații USR Cosette Chichirău și Cristian Seidler atrag atenția că nu au acces în plenul Parlamentului.

UPDATE ORA 14:00

"În această dimineață la Senatul României ne-a fost blocat FIZIC accesul de doi angajați ai MAI (cred). Nici măcar parlamentarii nu mai pot dezbate! Imaginați-vă ce s-ar întâmpla unui cetățean român care nu este membru al Parlamentului. Probabil ar fi luat la bătaie", a precizat Cosette Chichirău pe Facebook.

UPDATE ORA 11:15

Balconul a fost deschis.

UPDATE ORA 11:10

„Suntem intr-o dictatura?”, întreabă Cosette Chichirău.

„Ăsta e bolșevism”, mai susține ea.

„E dreptul meu constituțional să fiu în plen în calitate de inițiator”, îi explică deputatul ieșean portarului care nu permite accesul.

A fost închis și balconul pentru public, acolo de unde au fost transmise ieri live-uri. Portarii invocă o dispoziție, dar nu sunt clari în ceea ce privește persoana care a emis-o.

Mii de utilizatori urmăresc live-ul făcut de Cosette Chichirău.

UPDATE ORA 11:00

Potrivit Constitutiei, sedintele Camerei Deputatilor si Senatului sunt publice pentru cine vrea sa participe la ele. Astazi, insa, nu li s-a permis accesul unor persoane deoarece "toate locurile erau ocupate", desi un deputat USR a aratat, printr-o poza, ca de fapt locurile erau libere.

"Constitutia spune la art. 68 alin. 1 ca sedintele celor doua camere ale Parlamentului Romaniei sunt publice.

Un grup de 10 persoane afla astazi dimineata ca, desi a depus cerere de participare la sedinta Camerei Deputatilor, nu poate fi primit pentru ca locurile de balcoane sunt pline.

Facebook (Cosette Chichirău) și ziare.com.

Comentarii