Medalii pentru studenţii politehnişti la un concurs internaţional de matematică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Medalii pentru studenţii politehnişti la un concurs internaţional de matematică

GALERIE
medalii tuiasi
  • medalii tuiasi
- +

Studenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) au obţinut şase medalii, dintre care una de aur, una de argint şi patru de bronz, la o competiţie internaţională de matematică.

Competiţia la care au participat studenţii instituţiei de învăţământ superior din Iaşi este intitulată Concursul internaţional de matematică pentru studenţi „Open Mathematical Olympiad for University Students“, aceasta având loc în perioada 5 - 6 mai, fiind organizată de către de International University for the Humanities and Development din Ashgabat, Turkmenistan.

La această competiţie au participat 349 de studenţi din 16 ţări, studenţii români întrecându-se cu tineri din Argentina, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Estonia, Grecia, Kazahstan, India, Indonezia, Polonia, Rusia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan şi Vietnam.

„Studenţii Universităţii Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iaşi au avut o comportare excepţională, obţinând o medalie de aur, o medalie de argint şi 4 medalii de bronz. Performanţa este cu atât mai mare cu cât concursul a avut loc pe perioada vacanţei, online, şi a fost dificil să ne coordonăm. Spre exemplu, au fost studenţi în drumeţii, unii erau pe munte, alţii la Lacul Roşu, şi fiecare a intrat online de unde a putut. Cu toate acestea, rezultatele au fost foarte bune“, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică şi Informatică de la TUIASI.

Conform reprezentanţilor Politehnicii ieşene, medaliile au fost obţinute de către studenţii de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Astfel, Gabriel Alexandru Scînteie, anul al II-lea, a luat medalia de aur, medalia de argint a fost obţinută de Stelian Cristian Grecu, anul al III-lea, în timp ce medalii de bronz au fost câştigate de Maria-Gabriela Fodor, anul I, Vlad Batalan, anul al III-lea, Robert Curpăn, anul al II-lea, şi Andrei-Iosif Iojă, anul I.

Studenţii au fost pregătiţi în cadrul „Centrului de Pregătire Performantă în Matematică“ de către profesorii Marcel Roman, Radu Strugariu şi Marian Panţiruc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.