Motivaţia elevului piroman: A dat foc la catalog ca să scape de note mici, înainte de „Evaluarea Naţională“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Motivaţia elevului piroman: A dat foc la catalog ca să scape de note mici, înainte de „Evaluarea Naţională“

În acelaşi scop, incendiatorul a dat foc şi calculatorului directorului.

GALERIE
cataloage incendiate1
  • cataloage incendiate1
- +

Tânărul care a spart şcoala din Belceşti pentru a da foc la cataloage şi calculatorului directorului a încercat să „piardă“ numărul absenţelor şi al unor note mici, el fiind în clasa a VIII-a. Acesta are vârsta de 15 ani şi învaţă la liceul unde a comis spargerea: Liceului Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu“ din Belceşti.

De asemenea, acesta a fost identificat ieri, atunci când poliţiştii au mers la el acasă şi au ridicat mai multe obiecte de îmbrăcăminte folosite în noaptea spargerii şcolii. „La data de 21 mai, poliţiştii Oraşului Hârlău şi Secţiei 9 Rurale Hârlău au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Belceşti. A fost identificat un tânăr, care este în prezent bănuit de distrugere. În urma cercetărilor efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în noaptea de 16 spre 17 mai, acesta ar fi pătruns într-o unitate de învăţământ din comuna Belceşti şi ar fi distrus prin incendiere 10 cataloage. În urma percheziţiei au fost ridicate articole de îmbrăcăminte şi bunuri succeptibile a fi fost folosite în derularea activităţii infracţionale.

Cercetările continuă în vederea stabilirii situaţiei de fapt, urmând ca în funcţie de cele constatate să fie dispuse măsuri legale“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. „Am fost anunţaţi dimineaţă (n.r: - 21 mai) de către Poliţia Locală Belceşti că individul care a pătruns în şcoală a fost prins. Nu putem intra în detalii deocamdată deorece Serviciul de poliţie realizează raportul final şi ulterior aceştia vor aduce la cunoş­tinţă mai multe detalii despre acest incident, deci noi nu ne putem pronunţa în acest sens. Deocamdată, nu ne putem pronunţa nici în ceea ce priveşte sancţiunile care vor fi aplicate de către şcoală până ce ancheta internă, la nivelul Liceului Tehnologic Belceşti, sub monitorizarea Inspectoratului Şcolar Jude­ţean Iaşi, nu se va încheia“, a de­clarat pentru „Ziarul de Iaşi“ Cătălin Baziliuc, directorul liceului din Belceşti. (Andrei DÎSCA, Andrei MIHAI)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.