anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Motivaţia elevului piroman: A dat foc la catalog ca să scape de note mici, înainte de „Evaluarea Naţională“

În acelaşi scop, incendiatorul a dat foc şi calculatorului directorului.

GALERIE
cataloage incendiate1
 • cataloage incendiate1
- +

Tânărul care a spart şcoala din Belceşti pentru a da foc la cataloage şi calculatorului directorului a încercat să „piardă“ numărul absenţelor şi al unor note mici, el fiind în clasa a VIII-a. Acesta are vârsta de 15 ani şi învaţă la liceul unde a comis spargerea: Liceului Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu“ din Belceşti.

De asemenea, acesta a fost identificat ieri, atunci când poliţiştii au mers la el acasă şi au ridicat mai multe obiecte de îmbrăcăminte folosite în noaptea spargerii şcolii. „La data de 21 mai, poliţiştii Oraşului Hârlău şi Secţiei 9 Rurale Hârlău au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Belceşti. A fost identificat un tânăr, care este în prezent bănuit de distrugere. În urma cercetărilor efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în noaptea de 16 spre 17 mai, acesta ar fi pătruns într-o unitate de învăţământ din comuna Belceşti şi ar fi distrus prin incendiere 10 cataloage. În urma percheziţiei au fost ridicate articole de îmbrăcăminte şi bunuri succeptibile a fi fost folosite în derularea activităţii infracţionale.

Cercetările continuă în vederea stabilirii situaţiei de fapt, urmând ca în funcţie de cele constatate să fie dispuse măsuri legale“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. „Am fost anunţaţi dimineaţă (n.r: - 21 mai) de către Poliţia Locală Belceşti că individul care a pătruns în şcoală a fost prins. Nu putem intra în detalii deocamdată deorece Serviciul de poliţie realizează raportul final şi ulterior aceştia vor aduce la cunoş­tinţă mai multe detalii despre acest incident, deci noi nu ne putem pronunţa în acest sens. Deocamdată, nu ne putem pronunţa nici în ceea ce priveşte sancţiunile care vor fi aplicate de către şcoală până ce ancheta internă, la nivelul Liceului Tehnologic Belceşti, sub monitorizarea Inspectoratului Şcolar Jude­ţean Iaşi, nu se va încheia“, a de­clarat pentru „Ziarul de Iaşi“ Cătălin Baziliuc, directorul liceului din Belceşti. (Andrei DÎSCA, Andrei MIHAI)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.