O tânără gravidă s-a spânzurat cu baticul la Socola. Din fericire, a fost salvată

sâmbătă, 14 februarie 2015, 02:56
2 MIN
 O tânără gravidă s-a spânzurat cu baticul la Socola. Din fericire, a fost salvată

Din fericire, o asistentă medicală a observat la timp lipsa ei, găsind-o în baie în stare de inconştienţă, dar vie. Tânăra a explicat că a auzit voci care i-au spus explicit să îşi ia zilele.

O gravidă a încercat să se spânzure în baie la „Socola“. Tânăra în vârstă de 26 de ani, din Iaşi, a fost transportată în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“ după ce a încercat să îşi pună capăt zilelor. Incidentul a avut loc în cursul serii de joi, când pacienţii se aflau la masă. La scurt timp, o asistentă medicală a observat că tânăra lipseşte, şi a mers în căutarea ei. Aceasta a găsit pacienta cu un batic în jurul gâtului, legată de o ţeavă, în baie. Cadrele medicale au intervenit imediat, iar femeia şi-a pierdut cunoştinţa doar pentru scurt timp. A fost solitat un echipaj SMURD, şi victima a fost transportată la Spitalul „Sf. Spiridon“.

„Pacienta, o gravidă în luna a şasea, a făcut un stop respirator de probabil 1-2 minute, dar era conştientă când a fost preluată de medicii de gardă din UPU. Evoluţia ei este favorabilă. Au fost efectuate şi controale ginecologice, iar fătul nu a suferit nimic“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-MURD.

Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola“ spun că tânăra se afla în evidenţa lor de mai mulţi ani şi că acum se afla la prima internare, voluntară. Ea le-a spus medicilor că a decis, împreună cu soţul ei, să întrerupă tratamentul medicamentos pentru a putea face copilul. În seara incidentului, femeia a auzit voci care i-au spus să se spânzure. Medicii specialişti au decis acum reînceperea tratamentului în cazul tinerei.

„Acest incident s-a întâmplat din cauză că pacienta nu şi-a luat medicaţia, pe propria răspundere. Asisten­tele medicale au intervenit la timp şi nu au existat alte probleme“, a explicat Lucian Burlea, managerul Institutului de Psihiatrie Iaşi. În unitatea medicală va fi demarată o anchetă internă pentru a se stabili dacă cei care trebuiau să o supravegheze pe gravidă sunt vinovaţi şi ce măsuri vor fi luate în cazul lor.
 

Comentarii