anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Peste 12.000 de dosare la cele cinci universităţi de stat din Iaşi

GALERIE
inscriere facultate
 • inscriere facultate
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a ajuns la circa 7.200 de dosare depuse în procesul de admitere în cea de-a patra zi de la începerea oficială a procedurii. Cifrele de aici, dar şi de la restul universităţilor ieşene, arată faptul că numărul dosarelor depuse de către candidaţi (sau a candidaţilor unici în cazul instituţiilor de învăţământ specializate) va fi mai mare anul acesta decât în 2020. În 2020 însă, deşi an puternic afectat în acea perioadă de pandemie, a fost un an record la nivelul numărului de candidaţi, prin urmare 2021 are potenţialul de a stabili noi borne din acest punct de vedere.

În cazul UAIC, cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - 1.521, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - 1.166, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice - 807, şi Facultatea de Drept - 803. Şi la specializările unde numărul de studenţi este de regulă mai redus sunt depuse doare de ordinul zecilor, chiar sutelor, iar în momentul de faţă UAIC şi-a acoperit, pe hârtie, numărul de locuri la buget şi cel de la taxe.

Pe lângă aceste dosare la Cuza mai sunt aproape 800 de candidaţi pe locurile destinate românilor de pretutindeni. Şi Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” se pregăteşte să-şi acopere integral numărul de locuri scoase la concurs la buget, fiind 571 de dosare depuse pe 648 de locuri. Cea mai mare concurenţă se înregistrează, până acum, la Facultatea de Medicină Veterinară - unde sunt 95 de locuri la buget şi 30 la taxă, fiind depuse 165 de dosare, dintre care 61 doar pe parcursul zilei de astăzi.

O treime dintre dosare au fost depuse, în cazul Agronomiei, pe parcursul zilei de ieri, 187 din totalul de 571. Luând în calcul candidaţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, pe cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” şi Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, până în prezent sunt peste 12.000 de dosare depuse pentru studiile de licenţă în anul universitar 2021 - 2022. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.