Politehnica Iași câștigă și din fotoliu. Victorie prin neprezentarea adversarului

miercuri, 17 aprilie 2024, 03:00
2 MIN
 Politehnica Iași câștigă și din fotoliu. Victorie prin neprezentarea adversarului

Simulacrul de campionat intitulat Divizia A Seria B Jocuri de clasament la handbal masculin ajunge la final astăzi, odată cu duelul dintre CSU Galați și CSU Pitești, echipele clasate pe locurile II și III, care au 9, respectiv 3 puncte. Celălalt meci al ultimei runde, Politehnica Iași – Pietricica Piatra Neamț, va fi omologat cu scorul de 10-0 în favoarea ieșenilor, nemțenii, care nu s-au prezentat la vreo partidă în faza a doua a campionatului, figurând doar cu numele într-un turneu la finalul căruia nimeni nu retrogradează. Poli, care s-a impus săptămâna trecută la Pitești, cu 41-34, va încheia astfel grupa a doua valorică a Seriei B a Diviziei A pe primul loc.

Trupa antrenată de Florin Spiridon nu va intra însă în vacanță, Federația Română de Handbal, care a bâjbâit serios organizarea acestui campionat, decizând organizarea și unor dueluri între echipele din cele două serii. Astfel, înaintea căderii cortinei, Politehnica se va mai confrunta, într-un duel tur-retur, și cu Unirea Sânnicolau Mare, virtual câștigătoare a Seriei A.

Ieșencele se pregătesc de încoronare și de promovare

Întrerupt o lună, ultimul eșalon intern de handbal feminin revine în actualitate duminică, atunci când e programată ultima rundă. În etapa amintită, CSM Iași 2020 are o misiune facilă la Bacău în fața modestei echipe locale CSM. Așteptata victorie va asigura trupei antrenată de Daniel Gheorghe prima poziție în clasamentul Seriei B, poziție obținută ca urmare a faptului că Iași a marcat mai multe goluri în deplasare în confruntările cu echipa gălățeană CSM.

Iată clasamentul la zi: 1 Iași – 30 de puncte; 2. Galați – 30 p; 3. CSM Roman – 22 p; 4. CSM Bacău – 16 p; 5. CSM Făgăraș – 12 p; 6. HCF Piatra Neamț – 6 p; 7. Știința Bacău – 0 p.

Turneul final de promovare, la care participă primele opt echipe din cele trei serii ale Diviziei A, va avea loc în perioada 10-12 mai. În urma meciurilor eliminatorii vor fi decise cele două echipe care vor promova direct și cele două care vor da baraj cu trupe din Liga Națională. Dacă va termina pe primul loc în Seria B, cum e de așteptat, CSM Iași 2020 va avea un culoar extrem de favorabil, cu obstacole ușor de trecut, U Cluj și, foarte probabil, Activ Ploiești/Unirea Slobozia, în ultima fază a cursei spre prima divizie.

Comentarii