S-au dat rezultatele! Record al ultimilor ani la admiterea de la Politehnica ieşeană

marți, 26 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 S-au dat rezultatele! Record al ultimilor ani la admiterea de la Politehnica ieşeană

Rezultate interesante ale admiterii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) pentru anul universitar 2022 – 2023. Record al ultimilor ani: cu 40% mai mulţi candidaţi pe locurile bugetate la licenţă şi 50% mai mulţi candidaţi pe locurile destinate românilor de pretutindeni.

La studiile de licenţă a existat un număr de solicitări cu 40% mai mare decât numărul locurilor bugetate alocate. La studiile de licenţă au fost aproape 2.900 de candidaţi pe locurile de la buget, iar la programele de master a fost 1.052 de candidaţi pe locurile bugetate şi 65 au optat direct pentru locurile de la taxă.

„Putem afirma foarte clar că admiterea din acest an, la licenţă şi masterat, a reprezentat un record al ultimilor ani. Un succes care, recunosc deschis, mi-a depăşit oarecum aşteptările, având în vedere dimensiunea promoţiei absolvenţilor de bacalaureat. În acelaşi timp, ne aşteptam la rezultate bune, susţinuţi fiind de campania la nivel naţional care evidenţiază rolul învăţământului tehnic şi solicitările uriaşe de specialişti absolvenţi ai studiilor universitare tehnice. O campanie firească, având în vedere că nicio ţară nu poate spera să se dezvolte fără ingineri”, a declarat prof.univ.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Lucrurile arată şi mai bine atunci când urmărim situaţia concurenţei la locurile destinate românilor de pretutindeni, unde numărul candidaţilor a depăşit cu peste 50% locurile alocate la licenţă şi master. Iar până în acest moment, există peste 200 de candidaţi din ţările aflate în afara Uniunii Europene care au primit aviz din partea Ministerului Educaţiei pentru a deveni studenţi ai TUIASI, însă admiterea continuă şi în luna viitoare.

La ciclul de studii doctorale a fost finalizată doar prima rundă de înscrieri, urmând ca în septembrie aceasta să continue, atunci când are loc şi susţinerea admiterii. În momentul de faţă, 40% dintre locurile scoase la concurs pentru doctorat sunt deja acoperite prin înscrierea candidaţilor. Sesiunea de toamnă a admiterii la TUIASI începe pe 5 septembrie şi se va încheia pe 16 septembrie la licenţă şi pe 18 septembrie la master. 

Comentarii