anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Simulare la nivel judeţean pentru elevii de a VIII-a şi a XII-a. Emoțiile sunt mari

GALERIE
evaluarea-nationala
 • evaluarea-nationala
- +

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a din şcolile ieşene vor susţine la finalul acestei luni simularea Evaluării naţionale şi a Bacalaureatului în cadrul unei sesiuni organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Instituţia ieşeană organizează în fiecare an o astfel de sesiune suplimentară faţă de sesiunea de simulare organizată de către Ministerul Educaţiei.

Astfel, conform unui document trimis de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi la finalul anului trecut, prima probă scrisă a simulării, atât pentru elevii care vor susţine Evaluarea naţională, cât şi cei care vor susţine Bacalaureatul, va avea loc pe 25 ianuarie. Mai exact, elevii de clasa a VIII-a şi cei de clasa a XII-a vor susţine proba de simulare la Limba şi literatura română. Pe 26 ianuarie va avea loc proba scrisă la Matematică pentru elevii de clasa a VIII-a, respectiv proba obligatorie a profilului în cazul elevilor de liceu. Pe 27 ianuarie vor susţine doar elevii de liceu simularea probei la alegere a profilului şi specializării.

În ceea ce priveşte motivul organizării acestor simulări, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a precizat în documentul trimis către şcoli faptul că probele au loc „cu scopul familiarizării acestora (n.r: elevilor din ani terminali) cu cerinţele specifice Evaluării naţionale/ examenului de Bacalaureat şi de a crea cadrul pentru proiectarea intervenţiilor pedagogice, la nivelul unităţilor de învăţământ, pentru ameliorarea şi parcurgerea cu succes a celor două examene”.

În anii trecuţi, atât elevii cât şi cadrelele didactice de la nivelul judeţului Iaşi au subliniat faptul că probele din cadrul simulării organizate de către ISJ Iaşi au avut un grad mai mare de dificultate decât simularea Ministerului Educaţiei şi chiar şi mai mare decât probele examenelor propriu-zise. În final, după cum au precizat elevii care au susţinut simulările în anii trecuţi, acest lucru i-a motivat să se pregătească mai bine şi să obţină note mai mari.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.