Start în carieră pentru tinerii ieșeni: experiență practică în Italia

ADV România selectează 32 de tineri care vor beneficia de o mobilitate gratuită de două luni în Italia

miercuri, 03 aprilie 2024, 07:46
3 MIN
 Start în carieră pentru tinerii ieșeni: experiență practică în Italia

JobDirect pentru tinerii NEETs: investim în potențialul tinerilor NEETs

ADV România lansează o nouă rundă de înscrieri pentru tinerii ieșeni cu vârsta între 18 și 29 de ani, care momentan nu sunt angajați și nici nu urmează cursuri educaționale sau de formare.

Proiectul „JobDirect pentru tinerii NEETs în cadrul inițiativei ALMA” este un proiect de incluziune activă cu scopul de a oferi acestor tineri posibilitatea să își găsească un loc de muncă și să se integreze în societate, prin îmbunătățirea competențelor, cunoștințelor și experienței în medii profesionale din România și Italia.

Proiectul include o etapă de pregătire în România, urmată de o mobilitate de două luni în Italia (Milano și Torino), cu toate cheltuielile acoperite – inclusiv cazare, masă și activități recreative. La revenirea în țară, tinerii vor fi ajutați să se angajeze pe piața muncii din România sau să își continue studiile.

40 de tineri vor beneficia de coaching personalizat și training intensiv

În etapa de pregătire, tinerii selectați vor participa la cursuri de limba italiană și de competențe digitale. Participanții vor trece și printr-o serie de testări vocaționale inițiale, care au rolul de a identifica direcția profesională optimă pentru fiecare tânăr în parte.

16 tineri vor pleca în Milano și 16 tineri în Torino

Sub îndrumarea specialiștilor din România și Italia, aceștia vor putea să învețe o nouă meserie sau să își exerseze abilitățile și cunoștințele pe care le au deja. Tinerii vor avea ocazia de a se familiariza cu o gamă variată de profesii: HORECA, procesare de alimente, agricultură ecologică și socială, activități educative cu copiii, organizare de evenimente, marketing, tehnologie VR, editare video, turism și altele.

Reintegrarea tinerilor pe piața muncii din România

Etapa de follow-up se concentrează pe reintegrarea tinerilor în piața muncii din România. Prin serviciile de consiliere profesională, mediere pe piața muncii și jobcoaching, fiecare participant va avea toate instrumentele necesare pentru a-și găsi un loc de muncă și pentru a duce o viață independentă.

Ultimele locuri disponibile!

Tinerii interesați se pot înscrie gratuit până duminică, 7 aprilie 2024, în limita locurilor disponibile: https://bit.ly/JobDirect-pentru-tinerii-NEETs

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la telefon 0728269679 / 0738328946, sau pe e-mail: contact@jobdirect.ro

O inițiativă care poate fi replicată la nivel național

Evaluarea impactului acestui proiect va servi drept fundament pentru deciziile viitoare ale Comisiei Europene în privința finanțărilor naționale prin intermediul Autorității de Management care gestionează Fondul Social European, punând bazele pentru replicarea succesului la nivel național.

Printre autoritățile și instituțiile locale care s-au alăturat acestui proiect se numără și Instituția Prefectului – Județul Iași, Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, AJOFM Iași, Camera de Comerț si Industrie Iași și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, colaborarea care întărește capacitatea proiectului „JobDirect pentru tinerii NEETs” de a genera schimbări pozitive, durabile.

***

Proiectul “JobDirect pentru tinerii NEETs în cadrul inițiativei ALMA” este implementat de ADV România, în parteneriat cu INFOR ELEA și Consorzio Nazionale CGM. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Social Innovation Initiative / ESF + SI +. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat pozițiile Uniunii Europene sau ale Agenției Fondului Social European. Nici Uniunea Europeană, nici Agenția Fondului Social European nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

 

 

 

 

Comentarii