Studenţi politehnişti ajutaţi financiar să implementeze planuri de afaceri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Studenţi politehnişti ajutaţi financiar să implementeze planuri de afaceri

GALERIE
tuiasi
  • tuiasi
- +

Politehnica ieşeană va ajuta financiar 22 de studenţi pentru a-şi transforma ideile de afaceri în realitate. Proiectul cu finanţare europeană realizat de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi beneficiază de fonduri în valoare de 2 milioane de euro, fiind intitulat „STAR – Susţinerea tinerilor pentru afaceri reuşite”.

În competiţia de finanţare au fost depuse 376 de proiecte, însă doar 68 dintre acestea au şi primit banii ceruţi, potrivit reprezentanţilor TUIASI, proiectul depus de inginerii ieşeni obţinând puntaj maxim. Pe lângă proiectul amintiti, Politehnica mai are încă două eligibile pe lista de rezervă, care ar putea primi finanţare atunci când se vor descoperi surse de finanţare suplimentare.

„Beneficiul major pe care îl vor avea participanţii în viitorul grup ţintă al proiectului este că vor începe să gândească soluţiile tehnice pe care le propun în termeni de business şi de utilitate pentru societate. Chiar dacă nu toţi studenţii participanţi vor deveni angajatori, în mod sigur vor fi foarte buni angajaţi datorită abilităţilor antreprenoriale pe care le vor dobândi. TUIASI a desfăşurat numeroase proiecte care au avut ca scop formarea sau îmbunătăţirea abilităţilor antreprenoriale ale studenţilor noştri – competenţă cheie în viziunea Comisiei Europene – dar de această dată, prin proiectul STAR, universitatea asigură şi suportul financiar consistent pentru transpunerea ideilor în realitate”, a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare ştiinţifică.

Practic, în cadrul proiectului vor beneficia de formare profesională în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale un număr de 350 de studenţi, urmând ca la final să primească certificatul de absolvire a cursului emis de ANC Iaşi şi o bursă de 200 de lei. Dintre aceştia 25 vor fi selectaţi pentru a beneficia de un program intensiv de pregătire antreprenorială, iar în final 22 de studenți vor beneficia de sprijin financiar în valoare de 287.000 lei pentru implementarea planurilor de afaceri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.