anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 09.12.2022

Studenţi politehnişti ajutaţi financiar să implementeze planuri de afaceri

GALERIE
tuiasi
 • tuiasi
- +

Politehnica ieşeană va ajuta financiar 22 de studenţi pentru a-şi transforma ideile de afaceri în realitate. Proiectul cu finanţare europeană realizat de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi beneficiază de fonduri în valoare de 2 milioane de euro, fiind intitulat „STAR – Susţinerea tinerilor pentru afaceri reuşite”.

În competiţia de finanţare au fost depuse 376 de proiecte, însă doar 68 dintre acestea au şi primit banii ceruţi, potrivit reprezentanţilor TUIASI, proiectul depus de inginerii ieşeni obţinând puntaj maxim. Pe lângă proiectul amintiti, Politehnica mai are încă două eligibile pe lista de rezervă, care ar putea primi finanţare atunci când se vor descoperi surse de finanţare suplimentare.

„Beneficiul major pe care îl vor avea participanţii în viitorul grup ţintă al proiectului este că vor începe să gândească soluţiile tehnice pe care le propun în termeni de business şi de utilitate pentru societate. Chiar dacă nu toţi studenţii participanţi vor deveni angajatori, în mod sigur vor fi foarte buni angajaţi datorită abilităţilor antreprenoriale pe care le vor dobândi. TUIASI a desfăşurat numeroase proiecte care au avut ca scop formarea sau îmbunătăţirea abilităţilor antreprenoriale ale studenţilor noştri – competenţă cheie în viziunea Comisiei Europene – dar de această dată, prin proiectul STAR, universitatea asigură şi suportul financiar consistent pentru transpunerea ideilor în realitate”, a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare ştiinţifică.

Practic, în cadrul proiectului vor beneficia de formare profesională în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale un număr de 350 de studenţi, urmând ca la final să primească certificatul de absolvire a cursului emis de ANC Iaşi şi o bursă de 200 de lei. Dintre aceştia 25 vor fi selectaţi pentru a beneficia de un program intensiv de pregătire antreprenorială, iar în final 22 de studenți vor beneficia de sprijin financiar în valoare de 287.000 lei pentru implementarea planurilor de afaceri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De partea bună a istoriei

Mihai CHIPER

De partea bună a istoriei

Cu schimbarea instituţiilor, a statului, a justiţiei, a sănătăţii, a educaţiei am dat greş. Totuşi, suntem „de partea bună a istoriei”. Cum se poate aşa ceva?

opinii

Doi eremiţi (II)

Codrin Liviu CUȚITARU

Doi eremiţi (II)

Concluzia programului transcendentalist este că, în ultimă instanţă, civilizaţia şi, implicit, modernitatea (individului/ comunităţii) trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru ruperea omului de arhetip şi împingerea lui spre un prizonierat al materialităţii (perisabilităţii).

Modele de regionalizare (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Modele de regionalizare (IV)

E regionarea poloneză un model de bune practici? (continuare)

Micul sculptor de creiere

Bogdan ILIESCU

Micul sculptor de creiere

„Nu mă pot gândi la vreo nevoie în copilărie atât de puternică ca nevoia de protecţie a unui tată.” Sigmund Freud

pulspulspuls

Gogonele sau harbuz murat? Iată ce se mai întâmplă în cămara cu zacuscă şi murături de la partidoiul ieşean!

Gogonele sau harbuz murat? Iată ce se mai întâmplă în cămara cu zacuscă şi murături de la partidoiul ieşean!

Haidaţi pe azi, stimaţi telespectatori, să ne băgăm olecuţă nasul şi în cămara cu borcane puse deoparte de la partidoiul ieşean, ca să vedem ce meniuri ni se mai pregătesc pentru alegerile care vin! 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.