Surpriză uriaşă: Dan Lungu, primul la Senat pe lista Uniunii Salvaţi România

sâmbătă, 22 octombrie 2016, 01:59
2 MIN
 Surpriză uriaşă: Dan Lungu, primul la Senat pe lista Uniunii Salvaţi România

În timp ce tensiunile din PNL ating cote maxime, celălalt partid combatant pe acelaşi tip de electorat a aruncat bomba: Dan Lungu, primul pe lista de Senat 

Surpriza zilei a venit de la Partidul Pentru Iaşi, partid aliat cu Uniunea Salvaţi România, pe listele căruia va şi intra în alegeri. Directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) Iaşi, creator al FILIT, scriitorul Dan Lungu, a anunţat ieri că a acceptat propunerea de a candida la alegerile parlamentare. El va deschide lista la Senat a USR din partea Pentru Iaşi. „M-am hotărât: candidez! Nu-mi vine nici mie a crede că am luat această decizie. Când a venit propunerea celor de la Pentru Iaşi, am fost luat prin surprindere, fiindcă ştiu că pentru a accede la asemenea poziţii, de regulă, se prestează multă muncă în folosul partidului. Eu m-am trezit cu o echipă de oameni faini, care mi-au spus: ne place ce faci şi ce se vede în urma ta; hai cu noi!“, a spus Lungu.
 
El a adăugat că pe unii dintre membrii Pentru Iaşi i-a cunoscut anterior cu ocazia unor proiecte culturale comune, iar decizia sa a venit în mai puţin de 24 de ore de la invitaţia lansată de formaţiunea politică. „Cred că lumea culturală poate funcţiona mai bine şi banii pot fi cheltuiţi mai cu folos, iar din parlament chiar poţi influenţa în acest sens. Cunosc lumea culturală din toate perspectivele importante: ca scriitor, ca manager al unei instituţii publice de cultură, ca organizator de evenimente, ca participant la evenimente naţionale şi internaţionale, ca evaluator de proiecte şi nu în ultimul rând ca sociolog care s-a ocupat sistematic de cercetări în domeniul culturii“, a mai spus Lungu.
 
Directorul MNLR a precizat că el însuşi s-a izbit de „o sumedenie de probleme“ în ceea ce priveşte modul de finanţare a proiectelor culturale la nivel local, în managementul instituţiilor publice de cultură, în relaţiile acestora cu sectorul independent sau în utilizarea culturii ca instrument de dezvoltare locală şi regională. El a menţionat că a răspuns pozivit propunerii Pentru Iaşi întrucât i-au plăcut oamenii din acest partid şi pentru „maniera lor profesionistă şi relaxată în acelaşi timp de a face lucrurile“. Totodată, Dan Lungu a susţinut că alegerile din acest an par un moment prielnic schimbările. „Dacă aş fi spus acum nu, mi-aş fi refuzat, în ochii mei, dreptul de a mai critica ceva vreodată“, a conchis Lungu.
 
Despre framântările politice din Iași. un material pe larg, citiți AICI

Comentarii