UAIC îşi promovează online oferta educaţională timp de două luni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

UAIC îşi promovează online oferta educaţională timp de două luni

GALERIE
uaic
  • uaic
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) organizează o serie de activităţi de consiliere şi informare online pentru elevi în perioada mai-iulie 2021. Evenimentele vin ca să dubleze sau să înlocuiască o parte din promovarea făcută în anii anteriori prin intermediul Caravanei UAIC.

Vor fi propuse activităţi online de orientare educaţională pentru elevii din clasele X-XII, iar beneficiarii pot alege una sau mai multe activităţi precum: prezentări ale ofertei educaţionale la nivelul liceului, discuţii informative despre facultate la orele de dirigenţie sau participarea la un workshop educaţional pe tema „Cum să-ţi alegi facultatea“. Liceele, profesorii coordonatori şi grupurile de elevi pot solicita organizarea oricărei din cele trei activităţi prin intermediului unui formular online disponibil pe site-ul UAIC.

„Profesori, studenţi şi consilierii în carieră ai Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi stau la dispoziţia elevilor cu organizarea unor sesiuni de prezentare în licee, pentru grupuri de mai multe clase, într-o zi şi la o oră convenită de comun cu fiecare liceu în parte. Reprezentanţii UAIC vor oferi informaţii utile şi vor fi la dispoziţia elevilor pentru răspunsuri la întrebări. Universitatea are o ofertă specială şi pentru diriginţii, care pot solicita, pentru ora de dirigenţie, o sesiune de prezentare a opţiunilor educaţionale din Iaşi şi discuţii libere despre facultate şi studenţie cu actuali profesori şi studenţi ai UAIC“, au precizat reprezentanţii universităţii.

Totodată, de două ori pe lună, consilierii în carieră de la universitate vor susţine un workshop educaţional despre „Cum să-ţi alegi facultatea“.

UAIC spune că are acreditate 78 de programe de studii de licenţă pentru admiterea de anul acesta. Doar şase facultăţi de la universitate iau în calcul alte criterii decât media generală la bacalaureat, precum media anilor de studii, la diferite discipline studiate în liceu sau la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.