UAIC vrea să organizeze un master la FEAA de management în Esport

vineri, 01 aprilie 2022, 01:56
1 MIN
 UAIC vrea să organizeze un master la FEAA de management în Esport

În contextul în care, anul viitor, la Iaşi se va organiza Campionatul Mondial de E-gaming, o delegaţie de la Federaţia Internaţională de Esports a vizitat săptămâna aceasta Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC). Aceasta a fost compusă din Thomas Moldova, secretar de stat la Ministerul Sportului, Vlad Marinescu, preşedintele federaţiei, Boban Totovski, secretar general al federaţiei, prefectul Iaşului – Petru Cojocaru, dar şi preşedintele Institutului Sportiv Român – Adrian Socaciu.

Membrii s-au întâlnit cu rectorul UAIC, prof.dr. Tudorel Toader, dar şi cu decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) de la UAIC – prof.dr. Teodora Roman. Cei doi reprezentanţi din partea universităţii au întâmpinat oaspeţii şi au discutat despre dorinţa universităţii de a sprijini popularizarea acestui domeniu, dar şi creşterea nivelului de performanţă.

„Universitatea şi-a exprimat deschiderea prin înfiinţarea unui program de studii de master dedicat managementului în Esport, dar şi prin găzduirea unei mese rotunde cu ocazia desfăşurării Campionatului Mondial de E-gaming. Vizita delegaţiei la UAIC a continuat cu o întâlnire la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, la care au participat şi reprezentanţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi ai Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UAIC”, au transmis reprezentanţii UAIC.

Pentru a concretiza cele discutate la Iaşi de rector şi decanul FEAA, urmează să fie stabilit un acord de colaborare pentru punerea în aplicare a ideilor convenite.

Comentarii