Un elev a dat spargeri în serie în timp ce era în arest la domiciliu

joi, 22 aprilie 2021, 01:57
2 MIN
 Un elev a dat spargeri în serie în timp ce era în arest la domiciliu

Abia ieşit din arestul la domiciliu şi trecut sub control judiciar, un puştan a luat furturile de la capăt, dând două spargeri la magazinele din blocul Carmen. A.T., s-a lăudat unui prieten că ar mai fi „produs bani“ şi în timpul arestului la domiciliu, dând alte 3-4 spargeri, fără a fi prins. Faptele au avut loc spre sfârşitul anului 2019.

În noiembrie, însoţit de alte două persoane neidentificate, A.T. a spart un magazin din care a sustras un rucsac în care se aflau 6.000 de euro şi 6.000 de lei. A ieşit din magazin şi cu patru genţi de rafie umplute cu haine, 200 mostre de parfum, 8 bancnote de colecţie, două pungi cu monede de 1, 2 şi 50 eurocenţi, 1 şi 2 euro, 15 ceasuri de mână, două cuţite, 6 telefoane mobile şi 3 laptopuri defecte. Prejudiciul total s-a ridicat la 47.000 lei.

Încurajat de succesul primei operaţiuni, A.T. a mai comis o spargere, în aceeaşi zonă, cu două nopţi înaintea Crăciunului. De această dată, prada a fost mai modestă, rezultatul furtului constând în 200 de huse de telefon, în valoare totală de 2.600 de lei.

Hoţul a fost identificat în scurt timp, pentru că în zona centrală a Iaşului se află numeroase camere video, iar A.T. nici măcar nu se obosise să-şi pună mănuşi, astfel încât lăsase numeroase amprente digitale. În plus, el s-a lăudat cu faptele în faţa unor colegi de şcoală, audiaţi ca martori.

Cititi si: Cunoscutul actor Ion Sapdaru a fost călcat de hoţi: i-au furat „găleata“ cu bani

„Chiar dacă am fost în arest la domiciliu, eu tot am ieşit din casă şi am produs bani, am ieşit de vreo 3-4 ori noaptea, când ai mei dormeau, am fost în oraş unde am spart magazine şi am făcut bani. Plecam noaptea cu doi prieteni de-ai mei din cartier, când ai mei dormeau; am spart magazine pe Independenţei cu cei doi tovarăşi şi am făcut bani; am produs o geantă de parfumuri şmechere, am găsit bani în magazin“, le-a spus acesta.

Din cauza vârstei, A.T. urmând să împlinească 18 ani abia în decembrie, el a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei doar la 1 an şi 2 luni de internare într-un centru educativ. Sentinţa nu este definitivă, cazul aflându-se pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii