Procurorii ieşeni suspendă activitatea până la începutul lunii viitoare

vineri, 22 februarie 2019, 16:17
1 MIN
 Procurorii ieşeni suspendă activitatea până la începutul lunii viitoare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi s-a alăturat astăzi protestelor fără precedent iniţiate de mai multe parchete şi instanţe din toată ţara. Magistraţii sunt nemulţumiţi de modificările făcute prin OUG la legile Justiției.

Astfel, în semn de protest, procurorii de pe lângă Judecătoria Iaşi au decis suspendarea activităţii de lucru în instituţie în perioada 25 februarie – 1 martie, urmând a fi primite doar cauzele urgente. De asemenea, procurorii vor purta banderole albe pe braţe şi vor protesta în faţa sediului instituţiei.

Pe de altă parte, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au criticat azi modificările operate de Guvern, dar nu au anunţat nicio formă de protest.  

UPDATE: Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi se solidarizează cu acţiunile de protest declanşate în ţară de colegii magistraţi.

"S-a hotărât cu majoritate de voturi susţinerea unui protest pe data de 25.02.2019, orele 14.00, în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, precum şi suspendarea activităţii pe timp de 5 zile, începând cu data de 25.02.2019, cu asigurarea urgenţelor şi serviciilor esenţiale, pentru buna desfăşurare a activităţii unităţii de parchet", se arata intr-un comunicat remis de Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

FOTO – arhiva – protest la Palatul Justitiei din Iasi

Comentarii