De Business

Punem punctul pe știi

VIDEO-FOTO: Investiţie de 20 de milioane de euro în fabrica de cărămidă de la Iaşi

sâmbătă, 04 septembrie 2021, 02:00
3 MIN
 VIDEO-FOTO: Investiţie de 20 de milioane de euro în fabrica de cărămidă de la Iaşi

Brikston Construction Solutions S.A va inaugura cu această ocazie şi o nouă linie de producţie a prefabricatelor din beton.

Brikston Construction Solutions S.A şi-a deschis porţile în cursul zilei de ieri, prezentând halele de producţie care au fost renovate complet în cadrul unor investiţii de peste 20 de milioane de euro realizate de către grupul austriac Leier. Lucrările de reconstrucţie se află însă în plin proces de lucru, urmând ca la Iaşi să fie amenajată şi dezvoltată o nouă linie de producţie a prefabricatelor din beton, pe lângă cele din ceramică realizate până în prezent. Astfel, noile investiţii vor crea noi locuri de muncă la nivelul judeţului Iaşi în viitorul apropiat.

La evenimentul care s-a desfăşurat ieri la sediul de pe Calea Chişinăului au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, de la reprezentanţi ai Primăriei Iaşi, ai Consiliului Judeţean sau ai Prefecturii, dar şi ai mediului de afaceri sau reprezentanţi ai unor instituţii precum Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. Adrian Mînzat, directorul al Brikston Construction Solutions S.A a fost cel care a prezentat atât noile linii de producţie construite, dar şi o parte dintre vechile construcţii care urmează să fie, de asemenea, renovate sau reconstruite.

„Ne bucurăm că am avut în curtea Leier toţi aceşti invitaţi şi ne bucurăm că aţi văzut ceea ce se investeşte aici la Iaşi. În momentul de faţă, investiţiile au ajuns în momentul de faţă la aproximativ 20 de milioane de euro şi vor continua până la aproximativ 25 de milioane de euro. Aici, în spatele meu, unde se lucrează, va fi o nouă secţie de pavaje, produse din beton, ceea ce este nou pentru fabrica noastră în Iaşi, noi producând produse ceramice. Grupul Leier are aproximativ 50 de fabrici în 7 ţări din Europa. În România are patru unităţi de producţie, două fabrici de cărămidă şi două de produse pe bază de beton şi îşi doreşte să investească în continuare, atât în fabrici de materiale de construcţii, dar şi în alte domenii”, a precizat Adrian Mînzat.

Prezent la întâlnirea de ieri, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul Butnariu, a precizat că aceasta „este o investiţie importantă pentru Iaşi. Practic asistăm la o renovare şi o modernizare a fabricii de cărămidă. Practic, dacă ne uităm în jur, tot ceea ce s-a construit în Iaşi s-a construit cu cărămidă de aici. Din punctul nostru de vedere este o investiţie absolut necesară pentru că doar 2% din investiţiile străine ajung în regiune, iar faptul că asistăm la o investiţie de 20 de milioane de euro este important. Şi este un semnal că Iaşul poate fi o poartă bună pentru investiţiile în regiunea de Nord-Est”, a precizat Paul Butnariu.

Brikston Construction Solutions S.A s-a alăturat grupului Leier Rom SRL în 2018, în prezent producând blocuri ceramice şi cărămidă şi dezvoltă investiţii în crearea unei secţii de producţie a prefabricatelor de beton. Grupul mai are fabrici la Unirea, judeţul Alba, Sighişoara şi în judeţul Cluj. 

Comentarii