11 eseuri şi cinci puncte

luni, 16 septembrie 2013, 01:50
4 MIN
 11 eseuri şi cinci puncte

Poli Agro Unirea Iaşi – Ştiinţa Petroşani 65-6 (24-3)  în etapa a III-a a play-off-ului Ligii Naţionale de rugby

 

Poli Agro Unirea a trecut cu bine examenul de sămbătă cu studenţii din Petroşani chiar dacă începutul partidei a dat ceva emoţii puţinilor suporteri aflaţi pe stadionul Tepro, pe o vreme mohorâtă. Din fericire, în noaptea dinaintea meciului nu a mai plouat şi terenul s-a prezentat în condiţii acceptabile. Lipsită de transformerul Ignea (aflat în tribună) şi de Crâşmaru, cu Bişoc doar o repriză, echipa ieşeană a apăsat pe acceleraţie doar începând din a doua jumătate a primei reprize, când scorul mai era 0-3, urmare a unei lovituri de pedeapsă transformată de oaspeţi. Însă, profitând şi de evoluţia slabă a minerilor (care n-au avut lotul complet la dispoziţie şi au comis nenumărate greşeli în apărare), linia de treisferturi ieşeană a zburdat pe teren şi echipa a înscris cinci eseuri până la pauză şi încă şase în repriza a doua. Autorii au fost Butnariu 3, Cremeniţchi, Văcaru, Pâslaru, Nistor, Neagu, Fânariu, Cernescu şi Nistor. Absenţa lui Ignea s-a resimţit, ca şi în derbiul de la Buzău, în procentajul de sub 50 % din transformări. Din cele 11 eseuri, doar cinci şi-au găsit întregirea între "haşuri" (4 Zaharia şi 1 Plai). De altfel, cei doi antrenori au preferat să-l mai ţină pe Ignea pentru următoarele două meciuri foarte importante care urmează, cu RC Bârlad, în deplasare, şi revanşa cu Stejarul Buzău, în fief-ul propriu. Antrenorii Ioan Iftodi şi Silviu Ţibichi au folosit următorii jucători: Bunea, Manolachi, Telesa – Chiriac, Bişoc – Butnariu, Pâslaru, Fânariu – Blejuşcă, Plai – Cernescu, Nistor, Văcaru, Cremeniţchi – Neagu, apoi Formagiu, Dimofte, Tărăgan, Giuşcă, Zaharia, Şuhan.
În celălalt meci al etapei, RC Bârlad a fost aproape de o surpriză pe teren propriu în întâlnirea cu liderul, Stejarul Buzău: oaspeţii s-au impus cu 19-17 (3-3 la eseuri). La scorul de 19-12 în final, bârlădenii au reuşit un eseu, care, dacă ar fi fost şi transformat, meciul s-ar fi încheiat la egalitate.
Etapa viitoare (sâmbătă, 21 septembrie): RC Bârlad – Poli Agro Unirea Iaşi, Ştiinţa Petroşani – Stejarul Buzău.
 
Clasament
1. Buzău         3          3          0          0          101-50           14 (2)
2.Iaşi               3          2          0          1          125-57           10 (2)
3. Petroşani   3          1          0          2          48-118           5 (1)
4.Bârlad         3          0          0          3          39-88             1 (1)
 
 
Fetele n-au rivale
Echipa de rugby în 7 feminin a clubului Politehnica Iaşi continuă să defileze prin campionatul naţional. În ultimul turneu, desfăşurat la Cluj, ieşencele antrenate de prof. Nicolae Tarcan au învins cu 24-0 pe Gold Corporation Roşia Montana, cu 12-0 pe CSU Agronomie Bucureşti şi cu 21-0 pe "U" Cluj, terminând turneu neînvinse. Ele au fost urmate în clasament de CSU Agronomie, Cluj şi Roşia Montana. Până la încheierea campionatului mai sunt de disputat trei turnee.
 
 
 
 
 

 

Comentarii